Fél Hollywood megjelent a 28. Critics Choice Awards-on

Világ

Julia Roberts, Cate Blanchett, Jeff Bridges, Austin Butler, Kate Hudson, Ben Stiller, Brendan Fraser csak néhány név a hosszú listáról, amely a 28. Critics Choice Awards sztárjait tartalmazta. A legjobb férfi főszereplő díjat Brendan Fraser (A bálna), a legjobb női főszerepért járó díjat Cate Blanchett (TÁR) vihette haza. A legjobb film kategóriában a Minden, mindenhol, mindenkor győzedelmeskedett. Tudósítónk, Vida Virág (aki a nívós amerikai szervezet egyetlen magyar tagja) a helyszínen követte az eseményeket és küldött rövid videókat a gáláról. A videókat itt tekinthetitek meg.

Nem csak sztároktól, de filmkritikusoktól és szakmai újságíróktól is hemzsegett az elegáns és modern Century Fairmont Plaza  tegnap Los Angelesben, amely már nem először ad otthon a Critics Choice Awards-nak. A hatszáz tagú szakmai szövetség által szervezett gálán mindössze 75 CCA-újságíró vehetett részt a bálteremben, a többiek számára egy elegáns viewing partyn biztosították a részvételt az épület másik emeletén.

A Critics Choice Awards-on húsz kategóriában osztanak ki díjakat, de az élő televíziós közvetítés kötött ideje miatt néhány kategória nyerteseit csak röviden jelentik be a színpadon, díjátadó ceremónia nélkül. A fő kategóriákban idén a formabontóbb alakítások és filmek győzedelmeskedtek. A legjobb film a Minden, mindenhol, mindenkor lett, amelynek már a műfaji meghatározása is zavarba ejtő. Hivatalosan sci-fi kalandfilm, akció-filmvígjáték.

A legjobb férfi főszereplő kategóriában a két nagy várományos, az Elvist alakító Austin Butler és a nagy visszatérő Brendan Fraser közül ez utóbbi került ki győztesen. Frasert Hollywood hosszú időre elfelejtette, mert a színész súlyproblémákkal és az emiatt kialakult depresszióval küzdött éveken át. Nem csoda, hogy a díjátadón felfokozott lelkiállapotban, könnyek közt vette át a díjat.

„Ha képes vagy talpra állni és elindulni a fény felé,  akkor jó dolgok történhetnek”

– foglalta össze üzenetét köszönőbeszédében.

Cate Blanchet-et meglepte a díj.

“Még a rágógumimat sem köptem ki, annyira nem voltam erre felkészülve.” mondta. Majd általánosságban bírálta a filmes díjátadó rendszereket. “Abba kellene már hagynunk a televízióban közvetített lóversenyszerű filmes díjátadó show-kat”

– vélekedett, mely szerinte csak ellentéteket szül a szakmatársakkal.

A zsúfolásig megtelt after partin aztán volt alkalmuk folytatni a párbeszédet a színészeknek és újságíróknak, ám nyilvánvalóan a rendszer nem fog egyik napról a másikra megváltozni. A hangulat alapján talán mégsem egészen hiábavalóak ezek a rendezvények, hiszen itt van alkalmuk találkozni a két oldalnak – kritikusoknak, újságíróknak és a színészeknek.

– Vida Virág –