Rangos hódeszkaversenyt rendeztek Eplényben

Sport

Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a több szakágat ötvöző Banked Bakony hódeszkaversenyt, melyen nyolc kategóriában összesen 128 résztvevő állt rajthoz szombaton.

A banked szlalom egy speciális, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szakága a szabadstílusú hódeszkának, melyben az indulók legalább tíz döntött kanyarból álló, hullámokkal és egyéb épített elemekkel tűzdelt pályán csúsznak le és versenyeznek a legjobb időeredményért.

A szervezők tájékoztatása szerint a tavalyi évhez hasonlóan idén is sikerült nemzetközi mezőnyt összehívni, így a magyar hódeszkások mellett többek között osztrák, német, román, amerikai, brit és argentin versenyzők is rajthoz álltak. A legfiatalabb résztvevő hét, míg a legidősebb 56 éves volt.

A nőknél az aspeni X Gamesről érkezett német Annika Morgan nyert, a két legjobb magyart, Tóth Emmát és Brunner Blancát megelőzve. A férfiaknál a brit Jake Simpson diadalmaskodott.

“Nem gondoltam volna, hogy Eplénybe kell utaznom ahhoz, hogy életem legjobb banked szlalom pályáján csússzak. A szűk kanyarok és magas falak technikássá és rendkívül változatossá tették a pályát, amin tényleg olyan érzés volt lejönni, mintha egy hullámon szörföznék. Jövőre mindenképpen szeretnénk visszajönni!” – mondta Simpson, akinek a tavalyi győztes, a mostani versenyt térdsérülése miatt kihagyó Fritz Botond adta át a trófeát.

Eredmények:
férfiak:
1. Jake Simpson (brit) 27.03 mp
2. Antonio de Brauw (argentin) 27.49
3. Reisz Zoltán (romániai) 27.56
nők:
1. Annika Morgan (német) 28.35 mp
2. Tóth Emma 29.21
3. Brunner Blanca 29.32

(MTI)