FTC-DVSC 1-3

FTC-DVSC 1-3: kisebbfajta csodát vitt véghez a Loki a Groupamában

Sport

Az FTC-DVSC mérkőzés szünetében még hazai vezetéssel mentek pihenőre a csapatok, de a kényszerű kapuscserén is áteső Loki játéka nagyot javult a második félőben, és történelmi, kétgólos győzelmet aratott a már bajnok Ferencváros ellen.

Ezzel a DVSC saját kezébe vette sorsát, és ha az utolsó fordulóban hazai pályán megveri az Újpestet, egészen biztos, hogy Debrecenbe kerül az OTP Bank Liga 2022/2023-as szezonjának bronzérme.

OTP Bank Liga, 32. forduló.

FTC-DVSC 1-3 (1-0).

Groupama Aréna, 15 879 néző. Vezette: Erdős J.

Ferencváros: Dibusz – Botka, Knoester, Pászka (Kaján, 83.) – Owusu, Zachariassen, Gojak (Mercier, 83.), Marquinhos (Tóth, 83.) – Traore, R. Mmaee, Lisztes (Sagal, 69.). Vezetőedző: Sztaniszlav Csercseszov.

DVSC: Megyeri (Milosevic, 34.) – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Loncar (Romanchuk, 46.), Manrique – Szécsi (Bódi, 61.), Dzsudzsák (Ojedrian, 70.), Kyziridis (Varga K., 46.) – Dorian Babunski. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Pászka (42.), illetve Dorian Babunski (63., 67.), Bódi (75., 11-esből).

A 16. percben Megyeri Balázs könnyelmű kirúgása után Ryan Mmaee került nagy helyzetbe, de a vendégek kapusa egy nagy védéssel javította hibáját. A 42. percben több mint 400 perc után kapott gólt a DVSC, ugyanis Pászka Lóránd cselezgetett az ellenfél tizenhatosának jobb oldalán, majd 14 méterről, éles szögből a kapu jobb felső sarkába tekert. Ekkor már Marko Milosevic állt a hajdúságiak kapujában, Megyeri Balázs ugyanis a harmincadik perc után – bal lábának zsibbadása miatt – cserét kért.

A gól után Zachariassen öt méterről a keresztléc fölé bombázott, majd a szünet előtt Marquinhos találatát les miatt nem adták meg.
Az első félidőben a labdabirtoklás aránya és a kapura lövések száma is egyértelmű ferencvárosi fölényt mutatott. Ez a második felvonásban sem változott, de egy könnyelmű hazai labdavesztés és két szép csel után Dorian Babunszki kiegyenlített. Ezzel lendületbe jött és támadásban maradt csapata, amely négy perccel később a vezetést is megszerezte: a vetődő Dibusz Dénes éppen Botka Endre lábára ütötte a labdát, ami Babunszki elé pattant, ő pedig a hálóba továbbította.

A 74. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Bódi Ádám magabiztosan értékesített. A 93. percben Zachariassen a kapufára fejelt, így az FTC kétgólos vereséggel köszönt el saját közönségétől. Erdős József játékvezetőnek egyszer sem kellett felmutatnia a sárga lapot a találkozón.

Így áll a bronzcsata az utolsó forduló előtt:

FTC-DVSC 1-3

Fotó: Facebook/DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club)