A Fehérvárt fogadja a Loki – megtörik a hatéves nyeretlenség?

Sport

Szombat este, a nap zárómérkőzésén a Nagyerdei Stadionba látogat a MOL Fehérvár együttese, amely ellen több mint hat éve sikerült utoljára nyernie a DVSC-nek. A feladat egyszerű, Huszti Szabolcs legénységének meg kell törnie ezt a sorozatot, győzni kell a dunántúliak ellen.

A két együttes a 2019/2020-as szezonban találkozott utoljára egymással, amikor a DVSC az NBI-ben szerepelt ezt megelőzően. A mérleg abban az idényben a Fehérvár ellen két vereség és egy döntetlen volt. A nyolcadik fordulóban 2-1-re kapott ki a Loki, a 19-ben 1-1-es döntetlen született, míg a 30.-ban 1-0-ra kapott ki a debreceni csapat. Az utolsó Loki-sikerig pedig 2015-ig kell visszamennünk az időben, akkor 2-0-ra sikerült nyerni Máté Péter és Kulcsár Tamás góljaival idegenben, az azóta már megszűnt Ligakupában. A bajnokságban pedig még ennél is régebben, 2014-ben szintén Kulcsár duplájával született 2-1-es cívisvárosi siker a Sóstói Stadionban.

Ha már visszaemlékezés, akkor elevenítsük fel a két csapat egyik igen emlékezetes mérkőzését, amely egy Magyar Kupa-találkozó volt az Oláh Gábor utcai stadionban. A fehérváriak egyik játékosa, Djurica talán az évszázad öngóljával döntötte el a Loki javára a továbbjutást, miután Takács kihagyott büntetőjét a saját kapujukba vágta be:

 

Nincsenek jó formában

Nézzük, hogyan kezdte a bajnokságot a két csapat. A vendégek az első hét fordulóban két győzelmet arattak, a Kisvárda és az MTK ellen. Döntetlent játszottak a Gyirmót, a Mezőkövesd, a Zalaegerszeg és múlt héten a Puskás Akadémia ellen. Egyetlen vereségüket pedig a címvédő Ferencváros ellen szenvedték el. A DVSC két győzelmével büszkélkedhet az eddig eltelt hét meccs után. Legyőzte a Honvédot a bajnokság nyitányán, illetve a Gyirmótot hazai pályán 5-0-ra. Két döntetlenje van az Újpest és a Paks ellen, míg a három vereségét a Fradi, a ZTE és a Kisvárda ellen szenvedte el a csapat.

A két együttes egyike sincs top formában, a fehérváriak utolsó két meccsükön nem találtak a kapuba, van bőven sérültjük is, csakúgy, mint a Lokinak. Azért nem a  debreceni csapat az esélyese a találkozónak, nyilván nem véletlenül ér háromszor annyit a vendégek kerete, mint a debrecenieké. Inkább háromesélyes ez a párharc, nehéz lenne megtippelni, hogy jön ki a lépés a csapatoknak. DVSC-gólra, gólokra lehet számítani, hiszen minden idei tétmérkőzésen megzörgette az ellenfelek hálóját a csapat. A jó hangulatban is lehet bízni, 4-5 ezer körüli nézőszám várható, és vendégszurkolók is biztosan érkeznek.

A DVSC-MOL Fehérvár találkozó szombat este, 19:30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti a televízióban és online egyaránt.