Győzelemmel zárták az évet a kosarasok

Sport

Nagyarányú, harminchét pontos különbséggel győzte le a KTE-Duna Aszfalt csapatát a DEAC Kamilla Gyógyfürdő.

Hatalmas iramban indult a hétfő esti találkozó Debrecenben, mindkét együttes igyekezett gyors támadásokat vezetni. A fiatal kecskemétiek csak az első percekben tudták tartani a tempót az esélyesebb debreceni kosarasokkal. Filip Patkovic tarthatatlannak bizonyult a palánk alatt, ráadásul a távoli dobások is betaláltak, Pék Dávid háromszor is eredményes tudott lenni a triplavonalon túlról. Bár a hírös városiak olykor ötletesen játszottak, a negyed végére így is magabiztos előnyt sikerült kiharcolniuk Nagy Ágoston tanítványainak.

A második felvonásban is folytatódott a ponterős játék mindkét részről. A különbséget a szerzett labdák száma jelentette, a DEAC – agresszív védekezésének köszönhetően – rendre könnyű kosarakat szerezhetett. A nagyszünetben már 16 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A fordulás után tovább fokozta a tempót az egyetemi csapat, szinte minden támadásból pontokat dobtak, tulajdonképpen már a harmadik negyedben eldöntötték a meccset. Nagy Botond triplaesőjének és a nagyszerű védekezésnek köszönhetően az utolsó játékrészt negyvennégy egységnyi különbséggel kezdhették a felek. A végére még az is belefért Kovács Imrééknek, hogy az utolsó etapot hét ponttal elveszítsék.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – KTE Duna Aszfalt 102-65 (31-20, 26-21, 34-6, 11-18)

DEAC: Patkovic 33, Kovács 10, Pék 9/9, Nagy Be. 3/3, Nagy Bo. 31/24 cserék: Takács 6, Gál -, Kiss 2, Lippai 3, Erdei 5/3, Széll -.

Nagy Ágoston vezetőedző: Mindig jó érzés úgy befejezni egy naptári évet, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Hazai pályán kötelező volt a győzelem, ráadásul a kecskemétieknél sérülések miatt voltak hiányzók is, ennek ellenére egy ideig jól tartották magukat. Gratulálok a fiúknak a mérkőzéshez és az egész éves teljesítményükhöz, a szurkolóinknak pedig kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!