Bíróság, kalapács

Eltiltották a vezetéstől, mégis bódultan vezetett és balesetet is okozott a budapesti férfi

Rendőrség

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványozott egy 36 éves férfival szemben. Az elkövető egy nappal azután, hogy eltiltották a vezetéstől, ismét ittasan ült a volán mögé, később balesetet is okozott. 

A vádirat szerint a férfi 2022 októberében – egy nappal azután, hogy jogerősen egy évre eltiltották a járművezetéstől – ittasan vezetett egy személygépkocsit a fővárosban. Egy hónappal később a férfi újból alkohol, valamint kábítószer fogyasztását követően ült a volánhoz a III. kerületben. Utóbbi esetnél a piros jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, és összeütközött egy szabályosan közlekedő másik autóval, amelynek sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a vagyon elleni bűncselekmények miatt már büntetett előéletű férfit – mint többszörös visszaesőt – 2 rendbeli ittas járművezetéssel és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A férfi korábban jelen ügyben letartóztatásban volt, jelenleg más ügyben kiszabott büntetését tölti.

A felvételen az látható, ahogy a férfi a baleset helyszínének elhagyása után gyalogol és a rendőrök elfogják.