Regionális továbbképzés a katasztrófavédelmiseknek

Rendőrség

Hajdú-Bihar, Szabolcs és Jász-Nagykun-Szolnok megyék hivatásos állománya ismerkedett a bevezetésre került belügyi továbbképzési rendszer új, elektronikus felületével.
A 2/2013 BM rendelet, és a 25/2013-as BM utasítás alapján, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság iránymutatásával induló képzés célja, a belügyi továbbképzési rendszer adminisztrációs feladatainak részletes megismerése voltak. A rendszer, ami az állományt érintő felkészítéseket, képzéseket hivatott dokumentálni, a mindennapi munka megkönnyítésének érdekében elektronikus lesz.

A beérkezést és a regisztrációt követően, Kobolák József tű. alezredes, a BM OKF Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának főosztályvezető-helyettese köszöntötte a megjelenteket, majd Kutsera Péter r. alezredes, a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóságról a rendszer jogszabályi hátteréről és adminisztrációs feladatairól tartott előadást. Ezt követte a gyakorlati bemutatás, és az alkalmazási lehetőségekről is hallhattak a jelenlévők. Végezetül pedig Halácsi Sándor tű. alezredes, a BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Tanulmányi Osztályának vezetője, a képzési rendszerről beszélt bővebben.

Kelemen-Madai Petra tű.hdgy.

Kép: Kelemen-Madai Petra tű.hdgy.