Sikkasztott a pénztáros a ruhaüzletben

Rendőrség

A nő a bizonyítékok szerint két üzletben is sikkasztott, azonban beismerte bűnösségét és hajlandó megtéríteni az okozott kárt. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta, amely során 6 hónapja van a gyanúsítottnak, hogy jóvátételt nyújtson a sértettnek. Ha ezt maradéktalanul teljesíti, megszüntetik ellene a büntetőeljárást.

A megalapozott gyanú szerint egy 28 éves nő 2020 decemberében és 2021 januárjában a VI. és a XXII. kerületi bevásárlóközpontokban ruhaüzleteket üzemeltető sértett cégnél dolgozott, pénzkezelésre feljogosított eladóként, a második munkavégzési helyén már üzletvezető-helyettesként. A nő a két üzletben öt alkalommal, összesen 420 ezer forintot sikkasztott a kasszából. A terhelt, hogy leplezze elkövetését, a pénzszállító cégnek a zárás után átadott címletjegyzékeket is meghamisította.

Az üzletlánc belső ellenőrzést követően feljelentést tett, a XXII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói eredményesen lefolytatták a nyomozást.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a folytatólagos, üzletszerű sikkasztást és a hamis magánokirat folytatólagos felhasználását beismerő gyanúsított és a kilátásba helyezett jóvátételi lehetőséget előzetesen elfogadó sértett indítványára az eljárást közvetítői eljárásra utalta, amely lefolytatása érdekében az ügyészség a büntetőeljárást 6 hónapra felfüggesztette.

A büntetőeljárás felfüggesztése esetén a bűncselekményt egyébként beismerő gyanúsított és a sértett – a kormányhivataloknál dolgozó – közvetítő (mediátor) segítségével megegyezhetnek a sértettnek nyújtandó jóvátételről. A terheltek számára is előnnyel jár, ha anyagi vagy egyéb jellegű jóvátételt nyújtanak a sértetteknek, mivel nem kerülnek bíróság elé vagy a büntetésük korlátanul enyhíthető lesz.

Kép: illusztráció.