Hamis rendszámmal közlekedett

Rendőrség
A hajdúnánási rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást K. Györggyel szemben, aki hamis rendszámmal közlekedett.

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök 2015. május 26-án 15 óra 30  perckor az M3-as autópálya 182. kilométerszelvényében közlekedésrendészeti ellenőrzésre megállítottak egy személygépkocsit. A járőrök megállapították, hogy a gépkocsi első hatósági jelzése hamis, annak karakterei nem egyeznek meg a hatóság által kiadott szabványméretekkel, formai követelményekkel. A rendőrök a hatósági jelzést lefoglalták, majd a sofőrt bűncselekmény gyanúja miatt a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A 49 éves férfi elmondta, hogy a jármű egyik rendszámtábláját elveszítette, ezért közlekedett hamis hatósági jelzéssel.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a férfival szemben egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.