Először pénzt kért, aztán ütött és rabolt egy férfi Veszprém megyében

Rendőrség

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügyben folytatott vizsgálatot.

Mint azt korábban hírül adtuk, a Veszprémi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 26 éves nagyesztergári lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2022. szeptember 10-én italra próbált pénzt szerezni egy másik férfitól Zircen. Miután a kérését a sértett megtagadta, a tettes többször megütötte, megrúgta őt, aki a bántalmazás következtében a földre esett és megsérült. A támadó ezután kivette a férfi zsebéből a mobiltelefonját és az irattárcáját, benne több tízezer forint készpénzzel együtt, majd a helyszínről elmenekült.

A kiérkező járőrök a bejelentést követő fél órán belül egy közeli dohányboltban elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 26 éves személyt, aki éppen cigarettát és alkoholos italokat vásárolt a megszerzett pénzből.

A rendőrök az elkövetőt a Veszprémi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett a férfi letartóztatására, amit ügyészi indítványra a bíróság 2022. szeptember 12-én elrendelt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.