Csuja Imre

Csuja Imre önálló estje nyitja a művészeti estek sorozatát a debreceni Nagytemplomban

Kultúra

Idén is számos programmal várják a kultúra iránt érdeklődőket a Debreceni Református Nagytemplomban.

A művészeti estek programjai

Csuja Imre önálló estje – Imi, mondj egy verset!

  1. január 30. 18 óra

Csuja Imre verssel él és versben gondolkodik kicsi gyerekkora óta, mióta esténként falusi házukban a nagymamájától tanult verseket, meséket, a család és a szomszédok nagy nyilvánossága előtt elmondhatta. Hamar megtanulta, milyen az, kiállni és mondani! A vers, a versről való gondolkodás később színészi pályáján is végigkísérte. Önálló estjének egyik ihletője, az utcán, tanyán, gyárban, üzletben – szóval bárhol lehet verset mondani élménye, a másik pedig a versről való beszélgetés.

A műsorban József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Radnóti Miklós, Arany János versei hangzanak el, valamint Babits Mihály Jónás könyve.

Az est hossza 80 perc, szünet nélkül. Jegyek vásárolhatók a Nagytemplom jegypénztárában, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban, valamint online.

Eperjes Károly önálló estje – „Az igazat mondd, ne csak a valódit!”

  1. március 20. 18 óra

Összeállítás a XX. századi Istent kereső magyar költők műveiből, Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János és más költőktől egy rendhagyó zenés irodalmi műsor keretében.

Eperjes Károly estjét hosszú évtizedek óta láthatja a közönség az országban és a határokon túl is. Ez idáig száznegyvennégy verset gyűjtött össze az évek alatt. Ezekből mennyit mond el egy esten, mindig függ a közönségtől és az ő igényeiktől, de a műsor hármas szerkezetén sohasem változtat.

Az előadás hossza: 70 perc. Jegyek vásárolhatók a Nagytemplom jegypénztárában, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban, valamint online.

Magda, a Szabó 

  1. október 5. (Szabó Magda születésnapja)

Előadás Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor színművészekkel.

Für Anikó estje – Minden titok

  1. november

Zenés irodalmi est Für Anikó Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művésszel és Hrutka Róbert Artisjus- és Fonogram díjas zenész, zeneszerzővel.