Debreceni Ősz 2014 – az összművészetek jegyében

Kultúra

A Debreceni Ősz sajtótájékoztatója a nemzeti gyásznap alkalmából az Aradi Vértanúkra történő megemlékezéssel kezdődött.

Ecsedi Petra, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola tanulója énekelte el az aradi tizenhármak balladáját. A megrázó erejű dalt Sáriné Szebenyi Judit tanította be.


A Debreceni Ősz idén nem csak az ünnep, hanem az összművészetek jegyében is telik majd – hangsúlyozta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ennek keretében a próza, a film, a képzőművészet, a színház, a táncművészet olyan jeles képviselői lépnek fel Debrecenben, amelynek köszönhetően minden célcsoport megtalálhatja a kedvére való és értékkel bíró, tartalmas szórakozást. A kulturális szakember szerint Debrecen ismét szép példát mutat a kulturális intézmények közötti összefogás erejéről.

Papp László, Debrecen alpolgármestere a város megújuló közösségi tereiről és rendezvényhelyszíneiről beszélt. Ennek kapcsán kiemelte a Főnix Csarnokban év végéig hét nagyszabású program lesz. Többek között a Főnix Csarnokban vendégeskedik a magyar női válogatott, október 8-án itt kezdődik meg a közvetlen felkészülés a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságra. A lányok Románia legjobbjait fogadják egy várhatóan nagyszerű hangulatú találkozón. Két hónappal később, december 7-én pedig a kézilabda kontinensviadal következik. Az EHF Női Kézilabda Európa-bajnokságon – reményeink szerint- ugyancsak Debrecenben köszönthetjük majd hazánk legjobbjait. A sporteseményeket sorolva megemlítette, hogy október 15. és október 29. között a Főnix ad otthont a Szolnoki Olaj EuroCup nemzetközi kosárlabda csoportmérkőzésnek. A EuroCup hasonló presztízsű verseny, mint a Bajnokok Ligája fociban, és azért itt játszanak, mert a régióban a Főnix Csarnok felel meg egyedül az előírásoknak. Szintén ebben a hónapban, október 22-26. között pedig a Veterán Vívó Világbajnokságon debreceni sportolóknak is szurkolhatunk.

Több debreceni vonatkozású együttes is ebben az évben ünnepli a születésnapját. November 13-án az Abrakazabra 15 éves születésnapi koncertet ad 15 hazai sztárfellépővel. Itt lesz többek között Demjén Ferenc, Horváth Charlie, Balázs Fecó, Somló Tamás, Keresztes Ildikó, Király Viktor, Tóth Gabi, Tóth Vera, Radics Gigi, Vastag Csaba …. Egy nagy sikerű Illés koncert után, amely december 21-én lesz, pedig fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Tankcsapda lép fel, egy minden bizonnyal emlékezetes december 27-i koncerten.

Hercz Vilmos, a Debreceni Népi Együttes vezetője,a Főnix kulturális menedzsere a Cívis Cuháréról beszélt. Október 24-én a Kölcsey Központban lesz a II. Kárpát-medencei Népművészeti Találkozó, vagyis a Cívis Cuháré! Táncház, kézműves mesterek kiállítása és vására, koncertek várják az érdeklődőket déltől, este pedig a Fölszállott a Páva döntőseinek gálaműsorát tekinthetik meg.

DEBRECENI ŐSZ 2014.

Októberi programok

 

 

KIÁLLÍTÁSOK

 

Szeptember 28. – október 19. Kölcsey Központ, Bényi Árpád terem

500+1 – A GRAFIKA ÜNNEPE

Az elmúlt századok európai és hazai grafikái mellett a legfrissebbek, az idei Miskolci Grafikai Triennálé díjazottjainak nyomatai is megtekinthetők a társintézményi együttműködésben, több helyszínen megvalósuló kiállításon. A Református Kollégium Múzeumában a grafika első évszázadai elevenednek meg, a Debreceni Egyetem főépületében a XX. század magyar grafikai termése, a Kölcsey Központban pedig a hazai kortárs művek legjobbjai láthatók.

 

Október 22. – november 16. Kölcsey Központ, Bényi Árpád terem

MÁTHÉ ANDRÁS FOTÓMŰVÉSZ JUBILEUMI KIÁLLÍTÁSA

a Fotóhónap 2014 részeként

Máthé András fotóművész városunk vizuális életének egyik meghatározó alakja, alkotóként és művészetszervezőként egyaránt. Pályája során az alkalmazott fotográfia (eseményfotó, műszaki és műtárgyfotózás) mellett mindig készített autonóm, képzőművészeti igényű és szemléletű műveket is. Tevékenységét az artisztikum, a tárgy, az anyag iránti alázat és elmélyültség jellemzi. Érdeklődése középpontjában az áll, „…hogyan viszonyulunk az élő-élettelen, szép-csúnya, vonzó-taszító jelenségekhez a képeken keresztül.” Tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesületének, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (utóbbi Fotóművészeti Tagozatának elnökségi tagja), valamint elnöke a Debreceni Fotóklubnak.

 

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSEK, VASÁRNAPI MUZSIKA

Október 6. 18.00 – Kölcsey Központ, Bálterem

KATONÁK

Táncjáték az 1849-es vértanúk emlékezetére és az első világháború kitörésének 100. évfordulójára

„Öcsém-uraimék, mi csak iszunk-eszünk,

a pénzt fecséreljük, más dolgot nem teszünk.

Ha háború vagyon, megyünk ellenségre,

öljük, vágjuk aztat, nincs gondunk egyébre,

csak az aranyokat zsákokba mint töltsük,

táncon-e vagy kockán avagy boron költsük.”

A Pipacsok Táncegyüttes időutazása a tánc nyelvén mutatja be, hogyan fordult a mulatós kedvű katonatoborzás a férfiak véres játékába, a háború értelmetlenségébe, asszonyok és hajadonok gyászába.

Rendező-koreográfus: László Csaba

 

Október 19. 17.00 – Kölcsey Központ, Bényi Árpád terem

VASÁRNAPI MUZSIKA – A FAFÚVÓSOK SOKSZÍNŰ VILÁGA

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar fafúvós tanszakainak – fuvola, furulya, oboa, klarinét, szaxofon, fagott tanszak közös hangversenye

 

Október 14. 19.00 Kölcsey Központ, Bálterem

 

MEGYEK UTÁNAD – GRECSÓ KRISZTIÁN ÚJ REGÉNYÉNEK BEMUTATÓJA

DÉS ANDRÁSSAL ÉS DÉS LÁSZLÓVAL

„Hogy lehet gondolkodni, ha szép lányok jönnek?”

 

Itt az új Grecsó-regény, és vele egy új színházi est Dés Lászlóval, Dés Andrással és Grecsó Krisztiánnal. Az író, a muzsikus-zeneszerző és az ütőhangszeres közös pódiumestjén szerelmek szövődnek, édes-bús történetek kerülnek elő az almáriumból. S míg az író anekdotázik, olvas, a megelevenedett meséktől ihletett muzsikusok – apa és fia – a színpadon írnak, improvizálnak zenét. Irodalom és zene ritkán talál így egymásra, ilyen érzelmes párbeszéddel. Tartalmas, mégis intim, könnyed szórakozás, egy est a családról, a szerelmekről, az első csóktól az első válásig.

 

Jegyek: 1.900 Ft, 1.500 Ft

 

Október 20. 19.00 Kölcsey Központ, Nagyterem

 

SZABÓ BALÁZS BANDÁJA – CSÖNDKABÁT

RENDHAGYÓ AKUSZTIKUS KONCERT

 

Szabó Balázsnak mindig is szívügye volt a versmegzenésítés műfajának be- vagy inkább visszaemelése a magyar popzenébe. Első, 2004-ben megjelent lemeze is Faludy-művek megzenésítése volt, de feldolgozott már Pilinszky-, Szemlér Ferenc, Weöres Sándor-verseket, és foglalkozott olyan kortárs szerzők műveivel is, mint (az októberben szintén vendégünk) Grecsó Krisztián. Ezekre, az elmúlt években született versmegzenésítésekre most egy rendhagyó est épül fel, amelyről az énekes-dalszerző így nyilatkozik: “Úgy csüngnek rajtam a régi feddések és aggodalmak anyámtól, sorok Pilinszkytől, képek Radnótitól, dalok, amelyek helyettem álmodtak tovább, mint egy régi, nagy kabát. Ebben a szélárnyékos, csöndes lepelben zajlik majd ez az este. Érkeznek dalok a zenekar régi és új lemezéről, Pilinszky Jánostól és legfőképp Radnóti Miklóstól – versek sorokból, dallá lett hangokból, kicsiknek és nagyoknak, egy kicsit csöndesebben…”

 

Jegyek: 2.400 Ft, 1.900 Ft

 

Október 24. Kölcsey Központ 12:00 – 24:00 óra között

CÍVIS CUHÁRÉ – II. KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPMŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ

A népi kultúra ünnepe a Kölcseyben, A Felszállott a Páva döntősei Debrecenben!

 

Nagyterem 12.00 – 16.00 – Táncház kezdőknek és haladóknak a magyarság legszebb néptánc kincséből. Házigazda: Bistey Attila

Bálterem 12.00-16.00 Táncház ínyenceknek: méhkeréki, eleki, moldvai, gyimesi táncok, őrkői és szilágysági cigány táncok

Bényi Árpád terem 13.00 – 17.00 „Ha felnövök, páva leszek!” – Ifjú népzenészek és népdalénekesek kamarakoncertjei

Nagyterem 18.00 – Páva Gála, válogatás a Fölszállott a Páva, nagysikerű TV-s vetélkedő legszebb pillanataiból. Házigazda: Agócs Gergely

Modem-udvar – 22.00 – 24.00 Éjszakai Táncház

Közreműködők: Debreceni Népi Együttes, Jászság Népi Együttes, Pál István „Szalonna” és zenekara, Agyag Banda, Tokos zenekar, Bakator zenekar, Bürkös zenekar, Tintér Gabriella, Fundák Kaszai Lili, Fundák Kristóf, Balogh Károly, Kurdi Gábor, Mayer Tamás, Fényi Máté, Karakas Regina.

Jegyek:                        12.00 – 18.00 táncházak, koncertek: ingyenes

18.00 Páva Gála – felnőtt jegy 1.900 Ft, gyermekjegy: 800 Ft

 

Október 24. 19.00 Kölcsey Központ, Bálterem

 

A MAHARADZSA KÁVÉJA ÉS EGYÉB EGZOTIKUS TÖRTÉNETEK

EGY ESTE FREI TAMÁSSAL

 

Frei Tamás 13 éven át készítette Magyarország egyik legsikeresebb riportfilm sorozatát, a Frei Dossziét. A sokszor nézettségi rekordokat döntő műsor több mint 100 országba kalauzolta el nézők millióit – hollywoodi sztárok otthonába éppúgy, mint afrikai polgárháborúkba, vagy éppen borneói fejvadász törzsekhez, és a Maharadzsa palotájába. Egzotikum, kaland, izgalom: ez jellemezi Frei Tamás riporteri munkáját, melyért pályafutása során számos díjat kapott.

Az elmúlt években minden megjelent könyve a listák élére került, miközben egyre többet foglalkozott szenvedélyével, a kávéval. Saját üzletlánca hazánk 11 városa mellett ma már Kassán, Dublinban és Csíkszeredán is sikeres.

Frei Tamás saját bevallása szerint életét a Florida-Nizza-Budapest háromszög határozza meg. Most végre a Kölcsey Központban is időzik egy napot, és azt teszi, amit a legjobban szeret: mesél…

 

Jegyek: 2.400 Ft, 1.900 Ft

 

Október 26. 16 .00 – Kölcsey Központ, Bálterem

 

ÁLLATI ZENÉS ABC – BÍRÓ ESZTER GYERMEKKONCERTJE

AZ ÉV HAZAI GYERMEKALBUMA!  FONOGRAM MAGYAR ZENEI DIJAS!

 

Bíró Eszter énekes, színész – aki eddig főként musical és film főszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté – saját gyermekei adták az ihletet, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevétlenül tanítsa és szerettesse meg. Az eredeti képeskönyv és CD anyagából készített előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élő muzsikával, egy felhőtlen barangolás a betűk és hangok világában.

A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái, a zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina- és aranylemezes Fodo írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője.

Zenészek: Födő Sándor “Fodo” – melodion, harmonika, ütőhangszerek, Hámori Máté – gitárok, ütőhangszerek.

VENDÉG: SZIRTES EDINA MÓKUS (ének, hegedű)

 

Jegyek: 1.200 Ft

Október 31. 19.00 Kölcsey Központ, Nagyterem
HÚSZEZER ÉJSZAKÁS KALAND – A BUDAPEST BÁR LEMEZBEMUTATÓ KONCERTJE

A Farkas Róbert vezette együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Számos kor, kultúra és generáció találkozik a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

2014 az újdonságok éve a Budapest Bár számára. Áprilisban jelent meg új lemezük Húszezer éjszakás kaland címmel, amelyen a 20-as, 30-as évek népszerű feldolgozásai mellett már saját szerzésű dalok is hallhatók. A koncerteken emellett a csapat egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez is, a tőlük megszokott merész és energikus módon.
Az ismert kedvenceken kívül újabb taggal bővült az énekesek csapata: Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese is csatlakozott a zenekarhoz.

Brazília, az Egyesült Államok, Törökország, a párizsi 27. UNESCO Közgyűlés, és számos nagy sikerű hazai fellépés után, egy egyéjszakás kaland erejéig újra a Kölcsey színpadán a kávéházi örökzöldek mesterei!

Közreműködik a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével
Énekesek: Németh Juci, Rutkai Bori, Lovasi András, Kiss Tibor, Mező Misi, Szűcs Krisztián
Jegyek: 3.600 Ft, 2.900 Ft

 

 

AZ APOLLÓ MOZI MŰSORÁBÓL

 

Október 8. 15.00

Tisztelet Soós Imrének – Az Apolló mozi kisterme a színész-zseni nevét veszi fel.

 

„Parasztszínészként skatulyázták be, pedig igazi zseni és született arisztokrata volt. Nagyvonalú herceg, akit mindenki szeretett, mindenhol szívesen látták, s aki idegösszeomlást kapott attól, hogy nem arra használták, amire való. Az első ember volt az életemben, aki ilyen hamar és ennyire fiatalon égette el magát” – emlékszik vissza a nemzet színésze, Törőcsik Mari, aki a Körhinta című filmben legendás szerelmespárt alakított Soós Imrével.

Az Apolló mozi Kisterme új keresztségben, Soós Imre teremként viszi tovább Debrecen egyetlen art mozijának hírnevét. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Frankofón Filméjszaka

 

Október 16. 20.30 – 04.45-ig

Októberben újra jön az Apolló mozi már klasszikusnak számító programja, a Frankofón Filméjszaka! A kitartó mozizókat egészen biztosan a Nagyteremben éri majd a reggel, hisz egyetlen belépő áráért 5 filmet tekinthetnek meg, valamennyit eredeti francia nyelven, magyar felirattal. Belépő az 5 filmre egységesen: 1300 Ft

Jegyek kaphatók szeptember 27-től az Apolló mozi jegypénztárában. Program:

20:30 – Már megint lakótársat keresünk (feliratos francia romantikus vígjáték, 117 p.)

22:45 – Yves Saint Laurent (feliratos francia életrajzi dráma, 106 p.)

00:45 – Populaire kisasszony (feliratos francia vígjáték, 111 p.)

03:00 – Az utolsó éjszaka Párizsban (feliratos francia-német filmdráma, 88 p.

04:45 – Tajtékos napok (feliratos francia filmdráma, 125 p.)

 

DEBRECENI ŐSZ 2014.

Novemberi programok

 

NOVEMBER | 5. | SZERDA | 19.00 | KÖLCSEY KÖZPONT, BÁLTEREM
WILLIAM SHAKESPEARE: RÓMEÓ ÉS JÚLIA
A KOMPÁNIA SZÍNHÁZI TÁRSULAT ELŐADÁSA
„Szikár dramaturgiával az ismert történet legfontosabb momentumaira koncentrálva, a zene és a mozgás-nyelv egymást erősítő szinkronjával, bravúros koreográfiával és térkezeléssel, a korszerű színház eszközeivel teremtett Lukács László felejthetetlen látomást. Ketyeg a végzet metronómja, két élet súlya csak tollpihe a halál mérlegén, zuhognak a kegyetlen sors kövei – sírunk, ujjongunk, újjáéledünk.” (Fehér Elephánt)

Júlia – Hantos Násfa | Rómeó – Kristóf Zoltán | Mercutio – Mózes Zoltán | Máb – Mayer Zita | Dadák – Vincze Fekete Vera, Szalay Henrietta, Kemény Rozália | Tybalt – Debreczeni Márton | Tybalt barátnője, Capuletné – Kántor Kata m.v. | Capulet – Debreczeni Márton | Lőrinc barát – Németh Bottyán | Páris – Bucsku János | Bede Sarolta – ének | Vincze Fekete Vera – ének | Korányi Dóra – ének | Ratkóczy Huba – gitár | Heppes Miklós – bőgő, basszusgitár | Somló Dániel – dob | Lukács László – gitár

Rendezte: Lukács László

Jegyek: 1.400 Ft, 900 Ft

NOVEMBER 6. | CSÜTÖRTÖK | 14.00 | KÖLCSEY KÖZPONT, BÉNYI ÁRPÁD-TEREM
„MERRE TART A VILÁGIRODALOM?” – SZAKMAI TANÁCSKOZÁS
A világirodalom és a műfordítás elméleti kérdései, a magyar irodalom a nagyvilágban, a nagyobb nemzeti irodalmak (angol, francia, német, olasz, spanyol, orosz, kínai) ma.
Elnökök: Imre László, S. Varga Pál | Előadók: Nádasdy Ádám, M. Nagy Miklós, Barna Imre, Bényei Tamás, Kulcsár-Szabó Zoltán, Gyimesi Tímea, Scholz László, Goretity József, Szkárosi Endre, Kalmár Éva

NOVEMBER 6. | CSÜTÖRTÖK | 20.30 | BAKELIT KÁVÉHÁZ (KOSSUTH U. 21.)
ALFÖLD-DÍJASOK ESTJE
A díjakat átadja Aczél Géza, az Alföld folyóirat főszerkesztője, a díjazottakkal Szirák Péter beszélget, közreműködnek
a Csokonai Színház művészei: Csikos Sándor, Szalma Tamás és Szalma Noémi

NOVEMBER 7. | PÉNTEK |16.00 KÖLCSEY KÖZPONT, BÉNYI ÁRPÁD-TEREM
A NAGYVILÁG ÉS A LETTRE
világirodalmi vendég folyóiratok bemutatkozása
A beszélgetést vezeti: Angyalosi Gergely

NOVEMBER 7. | PÉNTEK |19.00 KÖLCSEY KÖZPONT, TÁNCTEREM

JEVGENYIJ GRISKOVEC: HOGYAN ETTEM KUTYÁT?
A darabot a kalinyingrádi születésű, kortárs orosz színész-drámaíró személyes élményei alapján írta: a csendes-óceáni orosz flottánál töltött három évét dolgozta fel benne – megrázóan, egyúttal szórakoztatóan. Griskovec ezzel a darabjával robbant be a színházi életbe, drámáját Arany Maszk, majd Három nővér-díjjal jutalmazták.
Előadja: Gál Tamás
Rendezte: Czajlik József

Jegyek: 1.500 Ft

 

William Shakespeare: Rómeó és Júlia – Kompánia Theater Studio

Időpont: 2014. november 5, Szerda (19:00)

Helyszín: Kölcsey Központ, Bálterem

 

„Szikár dramaturgiával az ismert történet legfontosabb momentumaira koncentrálva, a zene és a mozgás-nyelv egymást erősítő szinkronjával, bravúros koreográfiával és térkezeléssel, a korszerű színház eszközeivel teremtett Lukács László felejthetetlen látomást. Ketyeg a végzet metronómja, két élet súlya csak tollpihe a halál mérlegén, zuhognak a kegyetlen sors kövei – sírunk, ujjongunk, újjáéledünk.” (Fehér Elephánt)

 

Júlia – Hantos Násfa | Rómeó – Kristóf Zoltán | Mercutio – Mózes Zoltán | Máb – Mayer Zita | Dadák – Vincze Fekete Vera, Szalay Henrietta, Kemény Rozália | Tybalt – Debreczeni Márton | Tybalt barátnője, Capuletné – Kántor Kata m.v. | Capulet – Debreczeni Márton | Lőrinc barát – Németh Bottyán | Páris – Bucsku János | Bede Sarolta – ének | Vincze Fekete Vera – ének | Korányi Dóra – ének | Ratkóczy Huba – gitár | Heppes Miklós – bőgő, basszusgitár | Somló Dániel – dob | Lukács László – gitár

 

Rendezte: Lukács László

 

Jegyek: 1.400 Ft, 900 Ft

 

Online jegyvásárlás: www.jegy.hu

 

Jevgenyij Griskovec: Hogyan ettem kutyát?

2014. november 7, Péntek (19:00)

Helyszín: Kölcsey Központ, Táncterem

 

Griskovec ezzel a darabjával robbant be a színházi életbe, drámáját Arany Maszk, majd Három nővér-díjjal jutalmazták. A darabot a kalinyingrádi születésű, kortárs orosz színész-drámaíró személyes élményei alapján írta: a csendes-óceáni orosz flottánál töltött három évét dolgozta fel benne – megrázóan, egyúttal szórakoztatóan. Griskovec ezzel a darabjával robbant be a színházi életbe, drámáját Arany Maszk, majd Három nővér-díjjal jutalmazták.

 

Előadja: Gál Tamás

Rendezte: Czajlik József

 

Jegyek: 1.500 Ft

 

Online jegyvásárlás: www.jegy.hu

 

Radnóti – Bálint András estje

 

2014. november 10, Hétfő (19:00)

Helyszín: Kölcsey Központ

 

Az „Ablak a zsidó kultúrára – Debrecen emlékezik” programsorozat keretében.

 

 

„Valahányszor költői estet készítettem (Kosztolányi, Szép Ernő, Radnóti, Babits,

Márai, Arany), mindig kicsit magamról is beszéltem. Most Radnóti költészetében

azt keresem, ami az ő magyarságtudatáról, zsidóságáról és katolicizmusáról szól, és

szeretnék beszélni a saját családomról, a gyökereimről.

Az est folyamán Radnóti-versek, naplórészletek, levelek, korabeli újságcikkek,

törvények szövegei hangzanak el, de elmondok néhány saját történetet is. A

közönséggel egy térben vagyunk, együtt gondolkodunk.”

Bálint András

 

Irodalmi tanácsadó – Ferencz Győző | Színpadtér – Horesnyi Balázs | Munkatárs – Őri Rózsa

Rendező – Deák Krisztina

 

Belépőjegyek: 1.500 Ft, 1.900 Ft

Online jegyvásárlás: www.jegy.hu

 

 

november 17. 19 óra – Kölcsey Központ, Nagyterem

BOEING, BOEING – LESZÁLLÁS PÁRIZSBAN

Marc Camoletti vígjátéka két részben, a Thália Színház saját előadása

 

Bernard a sztárépítész elegáns loft-lakásában éli gondtalan életét. Ha kinéz az ablakon, Párizsra lát. Ha vacsorázna, a házvezetőnő viszi otthon a nemzetközi konyhát. Ha menyasszonya megérkezik, mámorosan szeretik egymást. Ha másik menyasszonya érkezik meg, vele is mámorosan szeretik egymást. Ha a harmadik, vele is. Mert minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást. Amikor beállít a régi iskolatárs, hogy apró szívességet kérjen, ő is elámul az irigylésre méltó és tökéletes rendszeren. Persze egyetlen apró hiba is végzetes. Kettő még rosszabb, vicces. Ez az este a harmadik hibával kezdődik…

 

Szereplők:

Bernard – Pindroch Csaba

Robert – Vida Péter

Bertha – Molnár Piroska

Judith – Schell Judit

Janet – Gubás Gabi

Jacqueline – Tóth Eszter

 

Rendező: Réthly Attila

 

Jegyek: 3.600 Ft, 2.900 Ft

 

Kockafeszt – Nem csak gyerekeknek

 

2014. november 22, Szombat – 2014. november 23, Vasárnap

Helyszín: Kölcsey Központ

 

Milliónyi lehetséges kaland, amit a színes kis kockák révén gyerek és felnőtt a szoba szőnyegén is átélhet.

 

november 22-23. 9.00 – 19.00 Kölcsey Központ

KOCKAFESZT – NEM CSAK GYEREKEKNEK

AHOL A LEGO® FIGURÁK ÉLETRE KELNEK

 

Nincs olyan, aki legalább egy kicsit ne rajongana a LEGO® játékokért. A mai felnőttek többsége kisgyerekként csak óvodai közelharc árán tudott néhány lelakott figurához hozzáférni, ám ma csak a fantázia szab határt a milliónyi lehetséges kalandnak, amit a színes kis kockák által a gyerekszobák szőnyegén is át lehet élni.

 

Az egész család számára maradandó élménynek ígérkezik hát az év legnagyobb LEGO® témájú eseménye, a KOCKAFESZT!

A KLIKK LEGO® rajongói klub építői kétmillió építőkocka társaságában várnak mindenkit két napon át. 100 négyzetméternyi terepasztal: város repülőtérrel, a Nyugati pályaudvar, magyar vidék, vikingek, középkor, Egyiptom, rómaiak, Star Wars-jelenetek várják a gyönyörködni vágyókat.

 

Ha a nézelődés után szívesen játszanál, akkor is köztünk a helyed, hiszen a Kölcseyben te magad építhetsz a sok ezer kockát rejtő játszóházakban, közös fényképet készíthetsz az óriás LEGO® modellekkel, megismerkedhetsz a LEGO® cég történetével és vásárolhatsz a hazai LEGO® forgalmazók kínálatából.

 

Ha még ez sem lenne elég, mintegy 50 színes programmal: versenyekkel, bemutatókkal, FIRST LEGO League robot bajnoksággal és 200 nyereménnyel készülünk! Légy Te a legügyesebb és legszerencsésebb építők egyike és nyerd meg az értékes LEGO® készletek egyikét! Játsszunk egy jót közösen!

 

Jegyek: 1.500 Ft

Online jegyvásárlás: www.jegy.hu

Amit szívedbe rejtesz – A CSÍK zenekar lemezbemutató koncertje

2014. november 26, Szerda (19:00)

Helyszín: Kölcsey Központ, Nagyterem

 

“Az elmúlt negyed évszázad alatt, mióta a zenekar teszi a dolgát sok kedves feladattal, zajos sikerrel és tanulságos tapasztalattal gazdagodtunk. Azt hiszem újra itt az ideje, hogy bebizonyítsuk méltók vagyunk a közönségünk bizalmára, szeretetére. Muzsikánkban igyekszünk megmutatni, hogy a mai gyorsan változó, az élet szépségeit lassan felejtő világunkban mindannyian, akik itt élünk, esendő, ennek ellenére szerethető, értékeket tisztelő emberek vagyunk. Hiszünk abban, hogy élhetünk hasznos, szép életet, de ehhez meg kell látnunk igényes szemmel, lélekkel, hogy hol, mit, mikor, hogyan tegyünk, viseljünk, együnk, igyunk, szeressünk. Még léteznek igazi értékek. Reméljük, a mi muzsikánk is azzá válik Önöknek. Szeretettel: Csík János”

 

Belépőjegy: 2900, 3600 Ft

Online jegyvásárlás: www.jegy.hu