Újabb állampapír-értékesítési pont nyílt, ezúttal a zuglói kormányhivatalban

Helyi hírek

A kormányhivatalok működésére is negatív hatással vannak a háborús szankciók, most az a cél, hogy a színvonalat megtartsák, ezért különösen öröm, hogy még bővíteni is tudják a szolgáltatást ebben a nehéz időszakban – mondta Sára Botond, Budapest főispánja szerdán a zuglói kormányhivatalban, ahol megnyílt a Magyar Államkincstár újabb állampapír-értékesítési pontja.

A főispán kijelentette: “az állami intézkedések akkor sikeresek, ha a döntéseket eredményesen tudjuk átadni közszolgáltatások formájában. A szolgáltató állammal szemben jogos elvárás, hogy minél gyorsabban, szakszerűbben intézhessék az ügyeket az állampolgárok” – tette hozzá.

Sára Botond közölte, hogy már 26 kormányablak van a fővárosban, s valóban gyors és szakszerű az ügyintézés. Megjegyezte, hogy sürgős esetben akár időpontfoglalás nélkül is érdemes próbálkozni nyitvatartási időben.

Ez már az ötödik olyan kormányhivatal Budapesten, ahol állampapírt lehet venni – tudatta a főispán. Kitért arra is, hogy tavaly összesen 2 millió 400 ezer ügyintézés történt a fővárosi kormányhivatalokban, ebből Zuglóban 107 ezer.

Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke kiemelte, hogy fokozott érdeklődés van az állampapírok iránt, idén már az első két hónapban ötvenezerrel nőtt a vásárlók száma – beleértve az online forgalmazást is -, és összesen 600 milliárd forinttal gyarapodtak a lakossági befektetések.

“Nem készpénzben és nem otthon kell tartani a pénzt, vagy nem olyan látra szóló banki betétben, aminek alig van hozama, bármilyen megtakarítást azonnal be kell fektetni” – hangsúlyozta az államkincstár elnöke. Leszögezte, a magyar állam által nyújtott 16 százalékos kamatnál nincs jobb hozam a piacon.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kincstári számlavezetés ingyenes, az állampapír-befektetés kamatadómentes, alacsony kockázatú és szükség esetén bármikor eladható.

Bugár Csaba elmondta, hogy minden vármegyében, összesen 77 forgalmazási helyen kínál az államkincstár állampapírt. Felidézte, hogy nemrég Veresegyházán és Pilisvörösváron nyitottak értékesítési pontot.

(MTI)