Intelligens kerékpártárolóval zöldítenék Debrecen közlekedését

Helyi hírek

Intelligens kerékpártároló rendszer kialakítását kezdik el tesztelni Debrecenben. Az intelligens módon nyitható és zárható, személyautóhoz hasonló méretű kerékpártároló doboz mozgatható, így oda helyezhető majd, ahol éppen szükség van rá – számolt be Debrecen városüzemeltetési és környezetvédelmi feladataiért felelős alpolgármestere csütörtöki tájékoztatóján.

Mivel a közlekedésből származó károsanyag-kibocsátás az egyik legnagyobb környezetterhelő tényező, nagyon fontos, hogy zöldítsük Debrecen város közlekedését – mondta az alpolgármester.

Ezzel összefüggésben Balázs Ákos arról is szót ejtett, hogy a város tesztjelleggel elkezdi egy intelligens kerékpártároló rendszer kialakítását. Ennek első eleme egy intelligens módon nyitható és zárható, személyautóhoz hasonló méretű kerékpártároló doboz elhelyezése lesz. Ez a tároló mozgatható, tehát áthelyezhető oda, ahol éppen aktuálisan több kerékpár tárolására jelentkezik igény.

Az önkormányzat szeretné, ha a városlakók a közösségi közlekedésben kombinálnák kerékpár-, busz- és villamoshasználatukat, s ez a kerékpártárolási lehetőség is ösztönözné ezt.

Ennek a feltételeit még vizsgálják, és a tapasztalatokat figyelembe fogják venni az intelligens kerékpártároló rendszer kialakításnál.

Fotó: illusztráció

Kerékpár ejtette rabul egy ember lábát Hajdú-Biharban – tűzoltók vágták le róla

1654 méter hosszú kerékpárutat adtak át Debrecenben