Mosolygós arcok között beszélhetett egy szűrőprogramról Debrecen polgármestere

Helyi hírek

A Debreceni Idősügyi Tanáccsal tárgyalt pénteken Papp László, Debrecen polgármestere. Az ülésen szóba került, hogy hogyan szerepelnek az idősügyi célok a 2023-as költségvetésben.

Ahogy arról Papp László közösségi oldalán beszámolt a 2023-as költségvetésben van egy tétel, ami a  szociális és egészségügyi programmal foglalkozik. Ezen belül kívánnak átfogó szűrőprogramot indítani, a Klinikával és a DAEFI-vel közösen  együttműködve.

Ahogy az egy költségvetésről szóló korábbi beszámolóból kiderül erre a szociális és egészségügyi programra 70 millió forintos támogatást szán a város. Ebben található az átfogó szűrőprogram, amit egészségügyi intézményeivel, a Klinikával és a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézettel (Daefi) együttműködésben indítanának. Ezen felül folytatódik a Mozdulj, Debrecen! program, amit 130 millió forinttal támogat a város.

https://debreceninap.hu/helyi/2023/02/09/elkeszult-debrecen-2023-as-koltsegvetese-ismet-hitelt-vesz-fel-a-varos-eltorlik-a-kisvallalkozasok-50-szazalekos-adokedvezmenyet/