kerékpározás Budapesten I bike Budapest 2022 felvonulás

Forgalomkorlátozás lesz a hétvégén Balatonfüreden

Helyi hírek Sport

Forgalomkorlátozás lesz a hétvégén Balatonfüreden és a térségben a Giro d’Italia nemzetközi kerékpáros körverseny harmadik szakaszának befutója miatt – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Május 6. és 8. között Magyarországon rendezik meg a 105. Giro d’Italia első három szakaszát. Az országúti kerékpárverseny mintegy kétszáz tagú mezőnye vasárnap, az utolsó magyarországi szakaszán Kaposvárról startol, majd Nagykanizsán és Tihanyon át érkezik – várhatóan délután 5 és fél 6 között – a balatonfüredi célba.

A befutó a 71-es út-Tihanyi műút-Széchenyi utca útvonalon lesz. Emiatt forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra kell számítani azon a szakaszon: már szombattól nem lehet megállni a Borsos Miklós utcai, a Huray utcai, a Honvéd utcai és a Zákonyi Ferenc utcai parkolóban. Fizetés ellenében a Csokonai utcai, a Zsigmond utcai, a Park utcai, a Séta utcai, a Szabadság utcai, a Castricum téri és az Esterházy strandi parkolót lehet majd használni. Ingyenes lesz a parkolás a Kisfaludy strand melletti, a Vasút utcai és a kemping előtti parkolókban.

A versenyt a Széchenyi utcán kísérhetik majd figyelemmel a nézők.

A közlekedést érintő változásokról a verseny honlapján folyamatosan frissülő információk alapján lehet tájékozódni.

A május 6-án rajtoló Giro első három szakasza lesz Magyarországon – amelyet korábban még egyik háromhetes verseny sem érintett -, a többit Olaszországban rendezik, de a mezőny egyszer érinti Szlovéniát is.