Nyíregyházán hamarosan postázzák a hulladékgyűjtő edényre felragasztandó matricákat

Helyi hírek

2023 év elején küldi meg a hulladékgyűjtő edényre felragasztandó matricát a NHKV Zrt., januárban postázza a 2022. év utolsó negyedévére vonatkozó számlalevelet, amely mellé csatolják a vegyes hulladékgyűjtő edényre felragasztható matricát is.

Az ÉAK Nonprofit Kft. felhívja az ingatlanhasználók figyelmét, hogy őrizzék meg és ragasszák fel a matricát a vegyes hulladékgyűjtő edényre. Ez a matrica igazolja, hogy az igénybevevő a közszolgáltatói nyilvántartásban díjfizetőként szerepel, így jogszerűen veszi igénybe a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.

„Azok az ingatlantulajdonosok, akiknek nincs felhalmozott közszolgáltatási díjtartozásuk, a 2022. év utolsó negyedévére vonatkozó, 2023 januárjában postázott számlalevéllel együtt kapják meg a matricát, amely feljogosítja őket a szolgáltatás igénybevételére. Ezeket kell az edényzetre jól látható helyre felragasztani. Akinek nincs ilyen matricája, azt arra kérjük, hogy minél előbb rendezze a díjtartozását annak érdemében, hogy hozzá tudjon jutni a szolgáltatáshoz. Ezt nem fogjuk korlátozni, de a díjtartozás rendezésére felszólítjuk őket” – mondta el Petró Árpád cégvezető, ÉAK Nonprofit Kft.

Amennyiben az érvényes matrica nincs felragasztva a hulladékgyűjtő edényre, úgy a hulladékot nem szállítják el.  A matrica nélküli edényeket ellenőrizni fogják – tette hozzá a cégvezető. A társaság arra kéri a lakosságot, hogy a gördülékeny hulladékszállítás és a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében ragasszák fel mihamarabb a számlalevélhez mellékelt matricát.