Karácsonyi Morzsapartira várják az adományokat Debrecenben

Helyi hírek

December elején jön a Mikulás. Közeledik a karácsony is, a szeretet ünnepe.  Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület szeretné a Debrecenben élő nehéz sorsú embertársaink számára megkönnyíteni az ünnep napjait. Ezért széles körű összefogásra hívnak mindenkit, aki segíteni tud abban, hogy a Debrecenben, és a környékén élő kisnyugdíjasok, munkanélküliek, sok gyermekes családok, utcán élők is érezzenek egy keveset a karácsony melegségéből – tájékoztatta lapunkat az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület.

Amennyiben a koronavírus járvány lehetővé teszi, karácsonyi Morzsapartira hívják azokat, akik számára a szeretet ünnepe is csak olyan napokat jelent, amikor gondot okoz, hogy mit egyenek. A gyerekeknek ajándékkal is szeretnének kedveskedni.

Amennyiben a biztonsági előírások miatt Morzsapartit nem tarthatnak, a “védenceik” körébe tartozó kisnyugdíjasoknak, családoknak, akik a járvány alatt is hetente kétszer kapnak kenyeret, péksüteményt, élelmiszert az egyesülettől, az ünnep előtt tartós élelmiszer csomagot juttatnak el, a gyermekek személyre szóló ajándékot kapnak.

A létszám sajnos “korlátlanul” bővíthető, hiszen sok szegény él Debrecenben. Az, hogy mennyi embertársunknak tudunk segíteni, nagyban függ attól, mennyi adományt tudunk gyűjteni – teszi hozzá Lipcsei Andrea, az egyesület vezetője.

Kérések:

>> A Mikulás csomagokhoz csokit, édességet, szaloncukrot várnak, minden mennyiségben;

>>Karácsonyra korlátlan mennyiségben várnak TARTÓS ÉLELMISZERT, burgonyát, almát, déligyümölcsöt, szaloncukrot, gyerekjátékokat, gyermek könyveket. / Használt ruhát  nem gyűjtenek./;

>> Várják olyan debreceni családok jelentkezését, akik Szenteste egy-egy szegény család számára gondoskodnak élelemről;

>> Számítógépeket, laptopokat is örömmel várnak, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;

>> Pénzbeli adományokra is számítanak.

Az egyesület számlaszáma:

Egy Morzsányi Szeretet Egyesület; Erste Bank; Számlaszám: 11600006–00000000—93568971

Megjegyzésbe kérik beírni: Karácsony, 2021

A természetbeni adományokról erre a címre kérnek tájékoztatást:

morzsapartydebrecen@gmail.com.

Az ország nehéz helyzetben van, nagyon sokak már felélték az utolsó tartalékaikat, a szegények, még szegényebbek lettek. Többségük jobban fél az éhezéstől, mint a járványtól.

Az egyesület kér mindenkit –aki teheti–mutassa meg, hogy  az emberi szeretetet és jóságot nem lehet legyőzni.

Egy kis melegségre és emberségre minden felebarátunknak szüksége van.

Közel 200 embert vendégeltek meg a debreceni Morzsapartin