Mészáros Lőrinc

Már nem Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Bulvár Gazdaság

A felcsúti milliárdos elveszítette előkelő első helyét a leggazdagabb magyarok listáján, sőt, még csak nem is a második helyen áll jelenleg.

Mészáros Lőrinc egyeduralma megtört: a felcsúti milliárdos négyszer egymás után volt az ország leggazdagabbja, a Forbes legfrissebb milliárdoslistáján azonban letaszította trónjáról az örök vetélytárs, Csányi Sándor – írja a lap. Sőt, Mészáros még csak nem is a második helyre esett vissza, hanem a dobogó alsó fokával, a harmadik helyezéssel kell beérnie.

A leggazdagabb magyarok listájának első helyen Csányi Sándor áll, aki a lap becslései alapján az elmúlt évben több mint 70 milliárddal növelte vagyonát, ezzel ő az első, aki átlépte az 500 milliárdos határt, becsült vagyona 541,6 milliárd forint.

A második helyen az MPF Holding vezetője, Felcsuti Zsolt áll, cégcsoportjának becsült vagyona 468,6 milliárd forint 2022-ben.

A harmadik helyen végzett Mészáros Lőrinc és családja. A Forbes becslései alapján az elmúlt két évben a család vagyona 480-490 milliárd forint körül volt, amíg azonban Csányi Sánsor tovább növelte vagyonát, a Mészáros-vagyon növekedése 2019 óta lelassult, majd stagnált. Azért így sincs okuk panaszra, a Mészáros család becsült vagyona idén 436,5 milliárd forint.

>> Kövesse Facebookon a Debreceni Napot! Nálunk nincs elhallgatott hír! >>