Hústermékek húspultban

Friss döntés: meghosszabbítja a kormány az élelmiszer-árstopot

Gazdaság

“Az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli intézkedések” következtében kialakult “szankciós infláció” miatt a kormány meghosszabbította jövő április végéig az élelmiszerár-stopot – közölte kedden késő este Nagy István agrárminiszter.

A tárca közleményében idézte Nagy István minisztert, aki úgy fogalmazott: az elhúzódó “ukrajnai háború” és az “elhibázott brüsszeli intézkedések” következtében kialakult szankciós infláció miatt a kormány meghosszabbította jövő április végéig az élelmiszerárstopot.

A tárcavezető kiemelte, hogy az “elhibázott brüsszeli szankciók” miatt egész Európában történelmi magasságba emelkedtek az energiaárak és ezáltal az élelmiszerárak is, az életbe lépett olajszankciók pedig csak még tovább súlyosbították a helyzetet. A kormány továbbra is elkötelezett a családok támogatása mellett, ezért fenntartja az élelmiszerárstopot – tartalmazza a közlemény.

A valóság egyébként a “brüsszeli szankciókkal” kapcsolatban az, hogy már akkor ezekre fogott minden bajt a kormány, amikor még életbe sem léptek. Egyébként Orbán Viktor is megszavazta ezeket, és nem a belga főváros gonoszkodik Magyarországgal. Az árak pedig már jóval a háború, és kiváltképp a szankciók emlegetése előtt kezdtek emelkedni.