mvm

Webshopot hozott létre az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Gazdaság

Létrejött az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. webshopja, amely elektromos autózáshoz kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat árusít – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A honlapon az MVM Mobiliti Kft. kínálata érhető el, többek között otthoni töltéshez szükséges töltőberendezések, amelyeknek nem csak a forgalmazását, de a felszerelését és a beüzemelését is vállalják. A termék- és szolgáltatáskínálat az ügyféligényektől függően bővülhet – írták.

Az MVM Mobiliti Kft. a közlemény szerint a környezetbarát közlekedésben érdekelt szolgáltató, amely a töltőhálózat-fejlesztés mellett töltési szolgáltatást is kínál magánszemélyek számára. A honlapjukon olvasható bemutató szerint a cég az MVM Csoport tagvállalata, csaknem 1500 töltőpontot működtet belföldön. Állomásain nem csak elektromos, hanem gázüzemű autók is tankolhatnak, ugyanis Magyarország legnagyobb CNG-hálózata (Compressed Natural Gas, sűrített földgáz) is hozzájuk tartozik.

Beszámolója szerint a 2011-ben alapított társaság tavaly előtt 745 millió forint, tavaly 1,15 milliárd forint bevétel mellett 2020-ban csaknem 235 millió, 2021-ben 424 millió forint veszteséggel zárt.