Kézifegyver Kupa a NKE-n

Egyetem

Kilencedik alkalommal rendezte meg a hagyományos Közszolgálati Kézifegyver Kupát (KKK) a Ludovika Lövészklub területén, a Ludovika Sportegyesület Lövészszakosztálya.

Christián László r. dandártábornok ludovikás hagyományokat említette megnyitóbeszédében. Az NKE oktatási rektorhelyettese felidézte, hogy a lövészet a kezdetektől napjainkig a tisztképzés fontos és elengedhetetlen része volt. Kiemelte, hogy az ilyen versenyek nemcsak a képességeket csiszolják, de közösséget is építenek, amely az egyes fegyveres hivatásrendeket éppen azok egyik alapkövén, a fegyveres szolgálaton keresztül kapcsolja össze.

A kétnapos versenyre több mint 180 fő jelentkezett. A Magyar Rendőrség és a Magyar Honvédség különböző egységeinek versenyzőin túl a büntetés-végrehajtás, a nemzetbiztonsági szolgálatok és fegyveres biztonsági őrségek versenyzői is részt vettek a megmérettetésben, csakúgy mint az NKE fegyverkezelésben jártas hallgatói. De hivatásos állományúak mellett a civil sportlövők is lehetőséget kaptak a versenyzésre. A négy pályából álló viadalon a lőkészség mellett az erőnlétükről is számot kellett adniuk a versenyzőknek. Évről évre egyre többen vesznek részt a KKK-n, és nemcsak a „profik”, hanem egyre bátrabban jelentkeznek az egyetem hallgatói is.