Bronzérem a KEK-en

Egyetem

A torna legjobb kapusának és a harmadik helyezettnek járó díjjal tért haza a Debreceni Egyetem futsalcsapata a VI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájáról.

Tizenhat egyetem futsalcsapata feszült egymásnak az Eötvös Lóránt Tudományegyetem (ELTE), valamint a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) által szervezett fővárosi tornán március 6-7. között. A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának (KEK) célja, hogy erősítse a határokon átívelő magyar fiatalok közösségét, fejlessze és népszerűsítse a felsőoktatási sportéletet és a magyar labdarúgást, azon belül is a futsalt.

A Cheerleaderek II. Országos bajnokságával egybekötött, kétnapos tornán 42 mérkőzést játszottak le a csapatok az ELTE újbudai sportcsarnokában. A kupán a címvédő, háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy csapata mellett két kolozsvári alakulat, valamint a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Csiki Sapienta csapata is a győzelemért küzdött. Révkomáromból (Felvidék) a Selye János Egyetem, Szabadkáról (Vajdaság) a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról (Kárpátalja) pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola hallgatói mérkőztek meg a tornán. Idén először vett részt a KEK-en a Brassói Transilvania Egyetem, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem. A magyarországi intézmények közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a Budapesti Műszaki Egyetem és az ELTE futsalosai léptek pályára.

A torna marosvásárhelyi győzelemmel végződött. A Debreceni Egyetem csapata eddigi legjobb, harmadik helyezését szerezte meg mindössze egy vereséggel (a későbbi győztestől). A KEK legjobb kapusa Molnár Csaba, a Debreceni Egyetem hallgatója lett.

unideb.hu