Véget ért az első sportanalitikus képzés a Debreceni Egyetemen

Egyetem
Záróvizsgát tett a DE országosan egyedülálló, kétféléves sportanalitikus képzésének első évfolyama. A tavaly indult posztgraduális kurzus a sportkluboknál, akadémiáknál dolgozó szakembereknek ad megfelelő tudást a modern teljesítménydiagnosztikai eszközök használatához és az eredmények értelmezéséhez.

Az országban elsőként a Debreceni Egyetemen indult sportanalitikus szakemberképzés azzal a céllal, hogy a hallgatók megismerjék a legmodernebb sport- és teljesítménydiagnosztikai eszközöket, és a legújabb adatfeldolgozási módszereket.

Ez egy elitképzés, melyben nem a létszám volt a fő szempont, viszonylag kevés hallgatóval, 14 fővel indultunk el annak érdekében, hogy a megfelelő gyakorlati időt a diagnosztikai laboratóriumban, a SET-ben meg lehessen valósítani. A posztgraduális képzésben olyanok vettek részt, akik kiemelt akadémiák, a hazai és nemzetközi élmezőnybe tartozó klubok szakemberei, testnevelőtanárok, szakedzők, gyógytornászok, humánkineziológusok. Az interaktív oktatás során ők is megoszthatták a közvetlen gyakorlati tapasztalataikat – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének (DESKI) igazgatója.

További részletek az unideb.hu cikkében.