Elbúcsúztak a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának végzősei

Elbúcsúztak a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának végzősei

Egyetem

Hatvanhat hallgató vette át oklevelét szombaton a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán, a Liszt teremben rendezett diplomaosztó ünnepségen.

Lakatos Péter dékán méltatta a végzősök, valamint oktatóik kiemelkedő munkáját és koncertekben, szakmai sikerekben bővelkedő tanévnek nevezte a most véget ért időszakot.

Elsőként a nyári diplomaosztók sorában a Zeneművészeti Kar hallgatói kapták meg okleveleiket a Debreceni Egyetemen. Lakatos Péter dékán köszöntőjében felidézte, hogy számos nagy sikerű koncertet rendeztek a karon, és több olyan versenyeredmény is született a 2023/24-es tanévben, melyekre nemcsak a kar, hanem az egész intézmény büszke lehet.

A kari vezető elmondta, ismét egy nagyon kiemelkedő, eseménnyel teli évet zártak, hazai és nemzetközi szinten is rendkívül nívós koncerteket adtak a karon.

Érdemes kiemelni azt is, hogy több oktatónk egyetemi tanári kinevezést kapott, Váradi Judit, Szabó István, Nagy Csaba és Zombola Péter részesült ebben az elismerésben. Ez azért izgalmas, mert eddig nem volt példa arra, hogy a kar három szakembere egy tanévben vehesse át a kinevezést. Hálásak vagyunk a rengeteg koncertért, amikkel hallgatóink és oktatóink megajándékoztak bennünket, nagyon gazdag, eseménydús és sikeres tanév van mögöttünk

– fogalmazott.

A hallgatói sikerekkel kapcsolatban kiemelte: tizennyolc együttest megelőzve nyerte meg a paráliai Music and Sea kórusversenyt a Zeneművészeti Kar Bárdos Lajos Leánykara, Garancsi István harmadéves orgonaszakos hallgató ezüst minősítést kapott a Szegedi Orgonista Találkozón.

Kiemelt nívódíjat, rektori különdíjat és az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának különdíját is megkapta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának két hallgatója, Kovács Márk hegedű és Fóris Janka zongora szakos hallgató, az országosan egyedülálló XX. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozón és Versenyen. Szikszai Patrik első helyen végzett a Zeneakadémián rendezett Fiatal Karvezetők Országos versenyén, valamint kimagasló eredményeket értek el az idei Országos Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozón és Versenyen is a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói – írja a hirek.unideb.hu.

Elbúcsúztak a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának végzősei

A 2023/2024-es tanévben nappali és levelező tagozaton összesen 66 jelölt tett eleget az oklevélkiadás feltételeinek. Klasszikus hangszer szakirányon huszonegyen, klasszikus ének szakirányon öten, klasszikus hangszerművész mesterképzési szakon tízen, karmester mesterképzési szakon fúvószenekari karnagy szakirányon ketten, klasszikus énekművész mesterképzési szakon operaének szakirányon egy hallgató, zenetanár osztatlan képzési szakon tizenhatan, zeneművésztanár osztatlan képzési szakon négyen, zenetanár mesterképzési szakon öten, zeneművésztanár mesterképzési szakon pedig ketten vehették át diplomájukat.