Kedvező tapasztalata van a védettségi igazolványról a budapesti fürdőknek

Ország Wellness

Pozitív tapasztalatai vannak azoknak a fürdő és hotel üzemeltetőknek, akik újra kötelezővé tették a védettségi igazolványt a vendégeik számára – tudta meg a portfolio.hu.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a lap megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy idén november 20-án vezették be ismételten, hogy vendégeik kizárólag védettségi igazolvánnyal vagy oltási igazolással és személyazonosításra alkalmas dokumentummal tudják meglátogatni a fürdőiket. Ezt megelőzően már hetekkel korábban bevezettük a közösségi terekben – a pénztáraknál, az öltöző területén, a folyosókon – a maszk használatát is vendégeink részére. Természetesen valamennyi munkavállalónknak kötelező a maszkviselés a fürdő teljes területén..

A vendégek elfogadták ezt a feltételt, de nagyon sok visszajelzést kaptunk arra vonatkozóan, hogy szorgalmazzák, hogy a fürdőkbe kizárólag oltott személyek jöhessenek be, így ennek november 20-i bevezetése nem okozott komolyabb fennakadást

– ecsetelte a döntés hátterét Szűts Ildikó.

Sívó Roland, az AquaWorld Resort létesítményigazgatója úgy látja, az első 5 hónap kényszerű zárlata után főleg az augusztus volt az erős, ahol 80 százalékkal üzemeltek a főszezonban. A szeptember-október intenzív volt a rendezvények és a konferenciaturizmus szempontjából. Az üzletnek ez a lába novemberben lassult le, akkor már elindultak a rendezvénylemondások, ez folytatódott decemberben is. Az egyéni foglalások terén pedig nagy a bizonytalanság, lelassultak az értékesítési folyamatok.

A 2022-es üzleti év tervezése nagyon bizonytalan, mert nem tudják, hogy a koronavírus-járvány hogyan befolyásolja majd a turisták, főleg a külföldiek utazási lehetőségeit, másrészt 2-3 szorosára emelkedtek az energiaárak, nagyon megdrágultak az élelmiszer alapanyagok és drágul a munkaerő is.

Ebben a helyzetben pedig nem tehetnek mást, mint megemelik az áraikat. Ez például az AquaWorld fürdőrészlegében 2022-re 10-15 százalékos belépő-áremelkedéssel járhat.

Fotó: AquaWorld Resort