Szeged, megnyitó, Maty-ér, evezős eb, regatta, evezés, sport, verseny

Startol az evezős ob – népes mezőny érkezik Szegedre

Sport

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős országos bajnokságot.

A Magyar Evezős Szövetség szerdai beszámolója szerint három hónappal a nagysikerű és nemzetközi elismerést kiváltó Európa-bajnokság, kontinentális és parakvalifikációs regattát követően ismét az evezésé lesz a főszerep a Maty-éren. Az ob-n kilenc kategóriában és korosztályban lesznek indulók, tavalyhoz képest pedig nőtt a sportolók részvételi száma: az összesen 1463 futamban 1037 versenyző száll hajóba és méri össze erejét.

Lőrincz Attila szövetségi kapitány az MTI megkeresésére elmondta, változatos lesz a felhozatal és bízik a feltörekvő fiatalok megjelenésében, mivel éppen generációváltás zajlik. Kicsit aggódik a nagy meleg miatt, ugyanakkor a meleg vízen gyors idők születhetnek, így kíváncsi rá, hogy ezt melyik versenyző tudja majd kihasználni.

Pénteken férfi egypárban áll rajthoz a párizsi olimpiára készülő Pétervári-Molnár Bendegúz, akinek az ob lesz az utolsó megméretése az ötkarikás játékok előtt, mivel pár nap múlva már utazik a francia fővárosba, ahol jövő szombaton kezdi meg harmadik olimpiai szereplését.

A szövetségi kapitány az egyetlen párizsi olimpikonról elmondta, hogy az utóbbi hetekben csak felvételeken látta a 31 éves magyar evezős horvátországi felkészülését, de edzői szerint jó formában várja az ob-t, ami remek felmérő lehet számára a nyári játékok előtt.

A négynapos viadalon már reggel 7.30-kor elkezdődik a program, a zárónapon pedig fél órával később szállnak vízre az első futam versenyzői.

Program: felnőtt A döntők

Csütörtök:

férfiak:
könnyűsúlyú kettes
könnyűsúlyú négyes

nők:
könnyűsúlyú kettes

Péntek:

férfiak:
egypár (olimpiai szám)
kettes (o. sz.)
könnyűsúlyú négypár

nők:
egypár (o. sz.)
kettes (o. sz.)
könnyűsúlyú négypár

Szombat:

férfiak:
könnyűsúlyú egypár
kétpár (o. sz.)
négyes (o. sz.)

nők:
könnyűsúlyú egypár
kétpár (o. sz.)
négyes (o. sz.)

Vasárnap:

férfiak:
könnyűsúlyú kétpár (o. sz.)
négypár (o. sz.)
nyolcas (o. sz.)

nők:
könnyűsúlyú kétpár (o. sz.)
négypár (o. sz.)
nyolcas (o. sz.)

(MTI)

Fotó: Frank Yvette