Kvízjátékkal a mozgásért

Kvízjátékkal a mozgásért

Sport

Bizonyára nem vagyunk egyedül az élménnyel, amikor egy szép tavaszi családi kiránduláson az óvodás és a kiskamasz is látványosan unatkozik mellettünk. Egy apró trükkel azonban ők is rávehetőek arra, hogy meglássák maguk körül a szépet és elkezdjenek a természet kérdéseire válaszokat keresni. Ezért találták ki a Walk & Quiz játékot a szegedi CreatIT Solutions Kft.

“Olyan digitális kvízjátékot álmodtunk meg, mely segítségével kisebb-nagyobb távok gyalogos megtételére ösztönözhetőek a felhasználók, eközben pedig játszva tanulhatnak, és akár személyes interakcióba léphetnek a játék állomások résztvevőivel”- árulta el a szegedi CreatIT Solutions Kft. ügyvezetője, Ződi-Sipos Mária.

A játék koncepciója és játékszabályai nagyon egyszerűek: egy adott helyszínen különböző pontokon QR kód vagy lokáció alapján interakcióba lépünk a játékosokkal. A Walk & Quiz játékot megnyitva információk, kérdések jelennek meg. A kérdésekre helyesen kell válaszolni, a
helyes megfejtők pedig – az esemény vagy túra jellegétől függően – akár jutalomban is részesülhetnek.

Kiknek szól?

● Városoknak, akik szeretnék a turizmust digitális lábbal fellendíteni és látogatókat vonzani népszerű turisztikai látványosságaikhoz vagy akár kevéssé ismert túra útvonalaikhoz.
● Állatkerteknek, füvészkerteknek, akik szeretnék, hogy a látogatók a terület minden részére eljussanak, ne tévedjenek el, hanem az applikációval végig vezethetőek legyenek az útvonalon, és minden érdekességet megcsodálhassanak.
● Múzeumoknak, akik szeretnék az ismereteket interaktív módon átadni.
● Nagyvállalatoknak, akik a tréningeket szeretnék megújítani, és interaktív módon képzelni a munkavállalókat.
● Szállodáknak, hogy a gyermekek ne unatkozzanak, amíg a szülők a wellness részlegben pihennek.
● Bevásárlóközpontokba, ahol tematikus rendezvények színvonala emelhető a Walk & Quizzel, például húsvéti “tojáskeresés” kvízkérdésekkel.

Kvízjátékkal a mozgásért
Kreatív és hatékony megoldás a mozgásra.

“A játékot dobozos termékként álmodtuk meg, hogy minden célcsoport megtalálja a számára legideálisabb konstrukciót, legyen szó rendszeres éves programok digitális felturbózásáról vagy egy-egy szezonális rendezvény, megmozdulás interaktívvá tételéről. A rendezvényszervezők például azért szeretik a Walk & Quiz koncepcióját, mert így a programok között egy plusz szórakozási lehetőséget kínálhatnak a látogatóknak, a kvízkérdések QR kódjait pedig gyakran helyezik el standokra, hogy az ott lévőkkel irányított interkacióba lépjenek a játékosok” – mesélte Ződi-Sipos Mária, az ötlet megálmodója.

Azt is elmondta, a termék célpiaca egyelőre Magyarország, de nem titkolt szándékuk a külpiacra lépés is.

“Úgy látjuk, hogy ez lesz cégünk eddigi legsikeresebb terméke. Azt tapasztaljuk, és a statisztikák is azt mutatják, hogy az emberek szeretnek játszani, játszva tanulni, kvízeket kitölteni, és szeretnek játékosan új ismereteket szerezni. Pont erre nyújt megoldást a Walk & Quiz” – nyilatkozta Ződi-Sipos Mária.

A terméket Csongrád-Csanád vármegyében jelenleg az Ópusztaszeri Csillagösvény Élményparkban lehet kipróbálni, amely március 15-én nyitotta meg kapuit idénre, ebből az alkalomból pedig új kérdéssorral játszható az applikáció!

(CreatIT Solutions Kft.)

Fotó: CreatIT Solutions Kft.