DEAC jégkorong

Jégkorong Erste Liga: összeomlott a DEAC

Sport

Az alapszakaszt sereghajtóként záró Fehérvár Hoki Akadémia másodszor is győzött a DEAC vendégeként, így egyetlen siker választja el a negyeddöntőbe jutástól az Erste Ligában. A csütörtöki mérkőzésen a vendégek 6-0-ra diadalmaskodtak.

Az alapszakaszt hetedikként befejező debreceniek választhattak maguknak ellenfelet a rájátszás kvalifikációjában, és ők az utolsó, tizedik FEHA-ra csaptak le. Azonban a fehérváriak a szerdai első felvonást megnyerték hosszabbítás után 2-1-re, a hazaiak csak a hajrában tudtak betalálni.

Most 12 másodperc után már Hetényi Zoltán kapujába került a korong, aztán a 13. percben megint Alekszandr Moksancev villant. Nem volt vége a hazai rémálmoknak, Kamil Mingazov 17 másodperccel az első szünet előtt 0-3-ra alakította az állást. Hetényi dühében összetörte botját, a folytatásban már nem ő, hanem Gönczi Lajos állt a DEAC kapujában. Azonban kevesebb mint hat perc alatt ő is kétszer kapitulált, és ekkor már a fiatal magyarok is betaláltak, Németh Zalán és Rétfalvi Kristóf volt eredményes.

Az időkérés sem nyugtatta meg a hajdúságiakat, az alapszakaszban remeklő Jakub Izacky és Dominik Novotny ült ki dulakodás miatt a büntetőpadra, az emberelőnyben pedig megint Rétfalvi köszönt be. A záró felvonásban a vendégek még három emberhátrányukat védekezték ki, így a DEAC az első két hazai meccsén csupán egyetlen gólt tudott ütni, és a kiesés szélére sodródott. Márkus Levente mind a 34 debreceni lövést védte.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc vasárnap folytatódik Székesfehérváron, és a FEHA akkor lezárhatja a sorozatot.

Erste Liga, a negyeddöntőbe jutásért, 2. mérkőzések:
DEAC-FEHA19 0-6 (0-3, 0-3, 0-0)
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Fehérvár javára.

Korábban:
UTE-Dunaújvárosi Acélbikák 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.