Teke Bajnokok Ligája – Győrben és Pápán Final Four a hétvégén

Sport

Győrben a női, Pápán pedig a férfi teke Bajnokok Ligája Final Fourra kerül sor szombaton és vasárnap – jelentette be a Magyar Bowling és Teke Szövetség Teke Szakági Szövetség elnöke sajtótájékoztatón szerdán Győrben, a női versenynek otthont adó Kristyán Zsuzsa tekecsarnokban.

Pintyőke Marcell felidézte, a Nemzetközi Teke Szövetség tavaly döntött arról, hogy Magyarországon rendezik a négyes döntőt. Ez az ország számára sporttörténelmi jelentőségű – mondta.

A nőknél a német SKC Victoria 1947 Bamberg, a horvát KK Mlaka Rijeka, az osztrák SK FWT-Composites Neuenkirchen és a romániai CS Electromures Romgaz Targu Mures (Marosvásárhely) harcolta ki a négyes döntőbe jutást.

A férfiaknál két német csapat, az SKV Rot-Weis Zerbst 1999 és az SKK Chambtalkegler Raindorf jutott be a legjobb négy közé, mellettük ott lesz a szlovák SK Zeleziarne Podbrezova és az olasz KK Neumarkt-Imperial Life is.

A négyes döntőknek több magyar résztvevője is lesz: a fiumei csapat tagja Méhész Anita és Sáfrány Anita, emellett a Marosvásárhelyben is több romániai magyar játszik.

A férfiak mezőnyében a Neumarkt színeiben szerepel majd Kiss Tamás, aki mellett a szerb válogatott Zavarkó Vilmos is pályára lép.

Szombaton az elődöntőket bonyolítják le mindkét városban, a bronzmeccsekre és a finálékra vasárnap kerül sor.

A verseny hivatalos Facebook-oldala szerint az első napon 10 órától a nőknél a Bamberg a Neuenkirchennel, 15 órától a Rijeka a Marosvásárhely csapatával csap össze. A bronzmérkőzés másnap 9 órakor kezdődik, a döntőt 13.30 órától rendezik.

A férfi négyes döntőnek a Pápai Sport Centrum ad otthont. Az első elődöntőben szombaton 11 órától a Zerbst a Neumarkttal csap össze, 15 órától pedig a Raindorf a Podbrezovával. A bronzmeccs itt is vasárnap 9 órakor kezdődik, a döntő pedig 12.30-kor lesz.

Radnóti Ákos, Győr sportért is felelős alpolgármestere emlékeztetett rá: a város jelentős hagyományokkal rendelkezik a sportágban. Meghatározó alakjai közé tartozik Mráz László kétszeres világbajnok, valamint az ötszörös világbajnok Kristyán Zsuzsa, akinek a nevét a Final Fournak is otthont adó tekecsarnok is viseli -mondta.

MTI