Férfi vízilabda – Az Eger hét góllal verte az OSC-t Debrecenben

Sport

Meglepően simán, hét góllal győzte le a bajnoki címvédő Eger az új szezonra alaposan megerősített OSC-t a férfi vízilabda Magyar Kupa szombaton és vasárnap, négy városban zajló selejtezőjének leginkább várt összecsapásán, Debrecenben.

Eredmény:
ZF-Eger – A Híd-OSC-Újbuda 13-6 (5-1, 3-1, 2-2, 3-2)
——————————————————————-

A szombat déli csata a világbajnok magyar válogatott oszlopos tagja, a végül négy találatig jutó Szivós Márton akciógóljaival indult. A nagy elánnal kezdő hevesi alakulat lendületben maradt, s 4-0 után 7-1-re elhúzott úgy, hogy a fővárosi gárda a második negyed közepén tudta csak megszerezni második gólját.

Az Eger a folytatásban sem lankadt, 10-2-re húzott el, amikor az OSC részsikerként 10-6-ra felzárkózott. Ekkor megint megrázta magát a bajnok, s meghökkentően nagy különbségű, rendkívül magabiztos diadallal zárta a mérkőzést a múlt heti Bajnokok Ligája-selejtezőjét marseille-i négyesében felettébb meggyőző játékkal, csoportelsőként letudó OSC ellen.
A jövő heti magyar bajnoki rajtot megelőző hazai kupaselejtezők négy csoportban zajlanak körmérkőzéses formában, s a kvartettekből az első kettő jut tovább a legjobb nyolc közé.