Biblia

Törvényben rendelték el a Tízparancsolat kifüggesztését Louisiana állam iskoláinak osztálytermeiben

Törvényben rendelték el a Tízparancsolat kifüggesztését az oktatási intézmények tantermeiben az Egyesült Államok Louisiana szövetségi államában – az intézkedésről szóló jogszabályt az állam kormányzója iktatta törvénybe aláírásával.

Ukrajnai háború tank

Izraeli-palesztin – Josep Borrell: az EU támogatja az Egyesült Államok által bemutatott tűzszüneti javaslatot

Az Európai Unió teljes mértékben támogatja a Joe Biden amerikai elnök által előterjesztett átfogó ütemtervet, amely tartós tűzszünethez vezethet Gázában, az összes túsz szabadon bocsátásához és a Gázának nyújtott humanitárius segítségnyújtás megsokszorozásához – jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő szerdán.

Izrael-palesztin – A Hamász akkor kész a túszegyezményre, ha Izrael befejezi a harcokat a Gázai övezetben

A Hamász csütörtökön közleményben jelentette be, hogy akkor kész a túszegyezményre, ha Izrael befejezi az iszlamista palesztin szervezet október 7-i támadása után megindított háborút a Gázai övezetben.

Trump-Orbán találkozó

Minden vádpontban bűnösnek mondta ki Donald Trumpot az esküdtszék a New York-ban indult büntetőperben

Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek mondta ki csütörtökön Donald Trump volt amerikai elnököt az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetőeljárásban.

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.