Végzős gyógyszerészek a Debreceni Egyetemen

Felesküdtek a betegek gyógyítására a Debreceni Egyetem frissen végzett gyógyszerészdoktorai

Csaknem kilencven hallgató kapott diplomát a Debreceni Egyetem gyógyszerészdoktor-avató tanácsülésén. Az intézmény Díszudvarán tartott ünnepségen elhangzott: a most diplomát szerzett gyógyszerészeknek nincs könnyű feladatuk, hiszen az egészségtudomány a legintenzívebb innovációs terület, ahol naponta jelennek meg új technológiák, módszerek és hetente fejlesztenek ki új gyógyszereket.

Szilvássy Zoltán rektor

Új honvédelmi képzés indul a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetemen indul hazánkban elsőként az az új típusú felsőoktatási honvédelem tantárgy, amelynek keretében a hallgatók két félév alatt egy alapkiképzéssel egyenértékű képzésben vehetnek részt – hangzott el a Honvédelmi Minisztérium területvédelmi tartalékos-toborzókampányának rendezvényén Budapesten.

A védőnőket köszöntötték Debrecenben

A védőnőket köszöntötték Debrecenben

109 éve jött létre az Országos Stefánia Szövetség, ezen belül pedig megalakult a Védőnői Szolgálat. Ebből az alkalomból a Debreceni Egyetem Klinikai Központja és a város közös ünnepségen köszöntötte a védőnőket. A Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet Pósa utcai épületében rendezett eseményen a legkiemelkedőbb tevékenységet végző védőnőket díjazták is.

Stratégiai megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a Teva

Stratégiai partnerekként, magasabb szintre emelve újítja meg több évtizedes együttműködését a Debreceni Egyetem és a Teva Gyógyszergyár Zrt. A 2024. június 6-án aláírt megállapodás nyomán újabb területekkel egészül ki az oktatási együttműködés, amely majd kiterjed az Egyetemen végzett, jelenleg a Tevánál dolgozó szakemberek bevonásával a hallgatók munkaerőpiacra való felkészülésének támogatására, karrierút-tervezésére is. Ezzel is támogatva […]

Átvették magyar szakos diplomájukat a kínai hallgatók a Debreceni Egyetemen

Átvették magyar szakos diplomájukat a kínai hallgatók a Debreceni Egyetemen

Átvették magyar szakos diplomájukat a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar kínai hallgatói, akik az intézmény és a kar történetében elsőként szereztek mesterfokozatot. A végzősök közül többen tervezik, hogy Magyarországon kamatoztatják tudásukat a jövőben.

Szárítóműhely a Debreceni Egyetemen

Megnyílt a Debreceni Egyetem új közösségi tere, a Fidesz-közeli Tömb 2002 Kft. volt a kivitelező

Elkészült a Debreceni Egyetem Műszaki Karának új közösségi tere, a Szárítóműhely a DMK Tímárház szomszédságában, a Szombathi István utcán. A kétszintes, csaknem 180 négyzetméteres házat a múlt század közepéig a tímármesterség gyakorlói használták.