Kübekháza, határ, határátkelő

Nyolcszorosára nőtt a forgalom hétvégén a csanádpalotai román-magyar közúti határátkelőn

Rendőrség

Az átlagoshoz képest nyolcszorosára nőtt a hétvégén a forgalom a magyar-román határ legfontosabb közúti átkelőjén, a Csanádpalota – Nagylak II autópálya-átkelőn – közölte hétfőn az Agerpres hírügynökséggel az Arad megyei határrendészet szóvivője.

Andrei Dinca szerint szombaton és vasárnap 158 ezer Romániába érkező utast ellenőriztek. Túlnyomó többségük más országokban letelepedett románok, akik nyaralni, vagy a családtagjaikhoz látogatóba érkeznek ebben az időszakban. A hétvégén nyolc beléptetőpontot nyitottak meg, és a teherforgalom számára kijelölt sávok egy részén is a személyautókkal érkezők úti okmányait ellenőrizték a várakozási idő csökkentése érdekében – részletezte.

A szóvivő felhívta az utasok figyelmét, hogy idejében tájékozódjanak a határátkelők zsúfoltságáról a politiadefrontiera.ro honlapon, és a várakozási idő függvényében válasszanak kevésbé zsúfolt átkelőt.

Andrei Dinca szerint a következő időszakban is hasonlóan magas befelé irányuló forgalomra számítanak, augusztus végén pedig, amikor a külföldön élő románok megindulnak visszafelé, a kilépő oldalon várható zsúfoltság.

A román határrendészet országos adatai szerint szombaton meghaladta, vasárnap pedig megközelítette a negyedmilliót a Romániába belépő utasok száma.

(MTI)

Fotó: Frank Yvette