Letartóztatását indítványozták egy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló, szentesi férfinek, aki ellopott egy autót

Rendőrség

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki a múlt héten, Szentesen beszállt egy lezáratlan autóba, majd azzal elhajtott, pedig járművezetéstől eltiltás hatálya alatt is állt.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2024. július 4-én, délután egy bevásárlóközpont előtt lett figyelmes egy lezáratlanul hagyott gépkocsira, melynek slusszkulcsát a gazdája a gyújtáskapcsolóban hagyta. Az autóba beült, majd azzal a benne lévő gyerekülésekkel, okmányokkal és egyéb értékekkel együtt áthajtott Csongrádra. Itt felvette két ismerősét, akikkel furikázni kezdett, még meg is tankolta az autót, de úgy, hogy a benzinkútról is fizetés nélkül távozott.

A férfit a rendőrök éjjel fél tizenegy körül igazoltatták, majd előállították, tőle a lopott járművet és az egyéb értékeket lefoglalták és a sértettnek hiánytalanul visszaszolgáltatták.

A lopás valamint eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt indult büntetőeljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a terhelt letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A bíróság végzését az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így az végleges.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: illusztráció