Szeged, Tram train, jegyautomata, bérletautomata, közlekedés, tömegközlekedés, automata

Jegyellenőrökre támadt két férfi Szegeden

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a testvérpárt, akik idén májusban az utazási jogosultságukat vizsgáló jegyellenőrökre támadtak Szegeden.

A vád szerint a vádlottak 2024. május 2-án, az esti órákban baráti társaságukkal együtt utaztak egy szegedi villamoson. Az ellenőrök a jegyük felmutatására szólították fel őket, ennek azonban a két vádlott nem tett eleget, hanem a következő megállónál leszálltak. Itt egyikük a már rendőri intézkedést kérő ellenőröket többször meglökte, majd elindultak a belváros irányába.  Mivel az ellenőrök követték őket, hangos szóváltás alakult ki köztük, melynek során a vádlottak egyre agresszívebben léptek fel. A férfi többször is ököllel megütötte, míg a nő megrugdosta a sértetteket. Bántalmazó magatartásuknak a rendőri fellépés vetett véget.

A sértettek az őket ért támadás következtében könnyű, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A vádlottakat a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé. Az ügyben tartott tárgyaláson a terhelteket a Szegedi Járásbíróság a vád szerint bűnösnek mondta ki, és felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Az ítéletet a Szegedi Járási Ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az eljárás a  Szegedi Törvényszéken folytatódik.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: Frank Yvette