Kaposvári drogterjesztő ellen emelt vádat az ügyészség

Rendőrség

A Somogy Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy somogyi férfival szemben, aki nagy tételben foglalkozott az illegális szerek eladásával.

A vád szerint a vádlott 2022 évben már rendszeresen szerzett be kábítószereket, hogy egyre bővülő vevői körét ki tudja szolgálni, akik között tizennyolc év alatti személy is volt. A vásárlók többnyire telefonon tartották a kapcsolatot a terhelttel, amely során a drogokra különböző kódneveket használtak, például zsák, illatosító, szotyi, koktél. A legkeresettebb termék az MDMA tartalmú extasy tabletta és a marihuána volt.

A férfi a kábítószereket a lakóhelyén, egy bérelt garázsban, valamint a gépkocsijában tartotta, így az összehangolt rendőri intézkedéskor több száz tablettát és fél kilót meghaladó tömegű kannabisz őrleményt foglaltak le tőle.

Az főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a kereskedővel szemben.