Szeged, áradás, árad, Huszár Mátyás rakpart, rakpart, Tisza, folyó

Nagy értékű autót lopott egy férfi Szegeden, majd a rakparton nekiment vele egy ott parkoló autónak

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy belvárosi fesztiválon ittas állapotban verekedett két esernyő miatt, egy mélygarázsból elkötött egy nagy értékű autót, kihajtott a zárt kapun, majd a rakparton a tengelye körül megpördülve egy parkoló autónak ütközve ért véget.

A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 17. napján éjjel 1 óra körül egy szegedi fesztiválon ittas állapotban elvett egy ott szórakozó társaságtól két esernyőt. A vádlott az egyik ernyőt később visszavitte, majd mikor megkérték, hogy adja már vissza a másikat is, az ernyő tulajdonosát minden előzmény nélkül fejbe rúgta úgy, hogy a sértett padostól földre esett. A helyszínről elmenekülve a vádlott beszaladt egy mélygarázsba, ahol beült egy nagy értékű autóba, ami nyitva volt és még az indítókulcs is benne volt.

Az ittas férfi ezután a társasház zárt elektromos kapuján kihajtott, mintegy 800 ezer forintos kárt okozva a szerkezetben. A vádlott ezután Szeged belterületén autózgatott, majd a rakpartra hajtott, ahol a nagy sebessége miatt előbb a hídpillérnek ütközött, ezután a tengelye körül megpördülve a híd alatt átsodródott és egy szabályosan parkoló autót a partlófalra vezető lépcsősorra feltolva állt meg. A vádlott által vezetett autóban mintegy 7 millió forint kár keletkezett.

A vádlottnak és az általa fejbe rúgott sértettnek is 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A férfi az általa okozott valamennyi kárt megtérítette. A járási ügyészség a vádlottat jármű önkényes elvételének, nyilvános rendezvényen
elkövetett garázdaság és rongálás bűntettével valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: Frank Yvette