forint, pénz, fizetés, infláció, gazdaság

Megverték ismerősüket, hogy a pénzét elvegyék tőle – vádat emeltek ellenük

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik alkalmi ivótársukat autóztatták és verték meg azért, hogy a pénzét elvegyék.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. december 26. napján éjfél után az egyik vármegyebeli falu szórakozóhelyén italoztak, ahol hozzájuk csapódott a sértett is. Az este végén a vádlottakat a sértett megkérte, hogy mivel sokat ivott, a saját autójával vigyék haza a szomszéd faluba. A két település között az autót vezető vádlott megállt az út mellett és a kulcsot kihúzva a sértettet verni kezdték pénzét követelve, majd a férfit az autóból kihúzva a földre vitték, tovább bántalmazva és fenyegetve az értékei átadása érdekében. A sértett közölte velük, hogy nincs pénze, de ha visszamennek a faluba akkor vesz ki az automatából.

A vádlottak az automatából pénzt nem tudtak felvenni mivel a sértett hamis kódot adott meg és a sértettnek is sikerült a figyelmetlenségüket kihasználva a helyszínről elfutnia. A vádlottak ezt követően Szegedre hajtottak és a slusszkulcsot elrejtve az autót hátrahagyták.

A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a vádlottakat többek között rablás bűntettének kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével, személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja. A vádlottak egyike többszörös és különös, míg a másik vádlott erőszakos többszörös visszaeső.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: Frank Yvette