Sándorfalva, húsvét, tojás, tojás festés, kézműves foglalkozás, táncház

Vádat emeltek a férfi ellen, aki féltékenységből a felesége egyik ismerősére támadt egy Siófokhoz közeli község húsvéti bálján

Rendőrség

A Siófoki Járási Ügyészség felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki féltékenységből a felesége egyik ismerősére támadt.

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2023 áprilisában részt vett egy Siófokhoz közeli község művelődési házában megrendezett húsvéti bálon, ahol találkozott a tőle már fél éve külön élő feleségével. Mivel a nő nem akart vele táncolni, a vádlott rendkívül indulatossá vált, és előbb számon kérte, majd rátámadt a felesége társaságában lévő egyik férfira úgy, hogy az ökölbe szorított kezével – amelyben összecsukott állapotban egy teleszkópos fém botot, un. viperát is fogott – többször megütötte a sértettet, aki ettől a földre esett.

A vádlott ezután a földön fekvő férfira még legalább kétszer lesújtott, a további bántalmazásnak csak az vetett véget, hogy más vendégek a sértett segítségére siettek, és elhúzták tőle a támadóját. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett  börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.