Bűnügyi felügyeletben az ittasan rendőrre támadó férfi

Rendőrség

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indítványozta a férfi letartóztatását, majd fellebbezést jelentett be a bűnügyi felügyelet elrendelése ellen.

A férfi 2024. február 2-án, hajnalban, ittas állapotban érkezett meg menyasszonyával egy Veszprém vármegyei hostelben lévő tartózkodási helyére. Hazaérkezésük után a pár hangosan zenét hallgatott, ami a többi szállóvendég nyugalmát zavarta, és ezt szóvá tettek. A szóváltásból indulatos veszekedés alakult ki, ami miatt egyik vendég rendőri segítséget kért.

A megalapozott gyanú szerint az agresszív férfit a jogszerűen intézkedő rendőrnek sem sikerült lecsillapítania, aki támadóan lépett fel a hivatalos személy ellen, amikor igazoltatni akarta. Ennek során a férfi kezét fejmagasságba emelve, indulatosan megindult a vele szemben intézkedő rendőr felé. A férfit ekkor a barátnője még vissza tudta tartani, de pár másodperc múlva ismételten, nagy lendülettel a rendőr irányába lépett, akit ekkor meg is lökött.

A férfit végül az időközben helyszínre érkező többi rendőr segítségével, testi kényszer alkalmazásával sikerült csak megfékezni.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az elkövető ezidáig tíz alkalommal – legutóbb mint többszörös visszaeső – volt büntetve, utoljára 2023. márciusában szabadult fegyházbüntetéséből. Tekintettel a gyanúsított előéletére, életkörülményeire, valamint az újabb, komoly tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésére, az ügyészség álláspontja szerint a legszigorúbb személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelése szükséges a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés megakadályozására.

A bíróság az indítványozott letartóztatás helyett csak az enyhébb kényszerintézkedés, a bűnügyi felügyelet elrendelését látta indokoltnak az ügyben, amely végzés ellen a nyomozó ügyészség fellebbezést jelentett be.