Hasba szúrt áldozatát egy miskolci férfi

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt, Az elkövető Miskolcon hajnalban hasba szúrt egy férfit életveszélyes sérülést okozva, majd egy hónapra rá internetes közösségi oldalon megöléssel fenyegette.

A vádirat szerint az erősen ittas vádlott és a testvére 2022 augusztus elején, hajnalban Miskolcon, az utcán találkoztak a szintén ittas sértettel, majd a testvér és a férfi beszélgetettek. A sértett és a vádlott között szóváltás alakult ki amiatt, hogy a sértett ismerkedni akart az elkövető testvérével.

A vádlott a nő barátját telefonon hívta a helyszínre, aki megérkezésekor a sértettet felelősségre vonta, hogy a barátnőjét átkarolta, fogdosta, majd ők ketten távoztak. Az elkövető és a sértett között a vita azonban folytatódott, melynek során a vádlott elővett egy 10 cm pengehosszúságú pillangókést, és azzal a férfit hasba szúrta. A sértett a közelben lévő lakására ment, de a vérveszteség miatt elájult, kórházba szállították, életveszélyes sérülése azonnali műtéti beavatkozást igényelt.

2022 szeptember végén a vádlott internetes közösségi oldalon üzenetet küldött a sértettnek, amelyben találkozóra hívta, és azzal fenyegette meg, hogy most pontosabban fog szúrni, őt is és családját is megöli.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű férfival szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott korábbi szabadságvesztés büntetésének végrehajtásával.

Kezdőkép: illusztráció.