Életveszélyes sérülést okozott a féltékeny férfi egy Somogy vármegyei falu kocsmájában

Rendőrség

A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó terhelttel szemben, aki úgy rúgta fejbe haragosát, hogy a földre eső sértett életveszélyes koponyatörést szenvedett.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2023 márciusában barátnőjével szórakozott egy Somogy vármegyei falu kocsmájában, ahol a sértett is jelen volt. A sértett távozásakor a lánytól – akit egyébként ismert – puszikkal búcsúzott el, amely gesztust a terhelt túl bizalmasnak talált.

A féltékeny vádlott már a presszóban felelősségre vonta a sértettet, ami közben mellkason is lökte. A sértett a további konfliktus elkerülése végett kiment az utcára, azonban az indulatos férfi utána futott. A terhelt továbbra sem tudta fékezni dühét, mivel amikor utolérte a sértettet, ruházatánál fogva lerántotta és bal fültájékán megrúgta. A megtámadott férfi a rúgástól a földre esett és fejét az úttestbe is beütötte.

A sértettnek a vádlott bántalmazása következtében életveszéllyel járó nyílt koponyatörése keletkezett, amely életveszélyes állapotot az orvosi kezelés hárította el.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.