Kétszer rabolta ki ugyanazt a XVI. kerületi vegyesboltot – 10 év fegyházra ítélték a férfit

Rendőrség

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádirata alapján 10 év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság azzal a férfival szemben, aki napra pontosan 6 hónappal később kirabolta ugyanazt a budapesti vegyesboltot, mint korábban.

A vádirat szerint a 24 éves férfi 2020. december 30-án, délután bement egy XVI. kerületi vegyesboltba, elővett egy konyhakést, és az üzlet bevételét követelte. A pénztáros félelmében a pénzt átadta, a vádlott a zsákmánnyal távozott az üzletből.

A férfi 6 hónappal később, 2021. június 30-án, ittasan bement ugyanabba a vegyesboltba, miközben egyik kezében megint egy konyhakést tartott. A vádlott az üzletben eladóként dolgozó nőt felszólította, hogy adja át a kasszában lévő pénzt, valamint, hogy a ne hívja a rendőrséget. A rabló a kést az eladó irányába tartotta, és kivette a pénzt a pénztárgépből, illetve a sértett pulton lévő mobiltelefonját szintén elvette, majd az üzlet kijáratához ment. Ott megállt, visszafordult, és a kezében lévő késsel ismét megfenyegette az eladót, hogy ne merje hívni a rendőrséget. A sértett, miután a vádlott távozott, segítségért kiáltott, amire több, a közelben tartózkodó járókelő is üldözőbe vette a vádlottat. A rabló el akart futni a helyszínről, ami során a nála lévő kést egy árokba dobta. A menekülő vádlott végül a bolttól nem messze, egy autóbusz állomás közelében elesett, ahol a járókelők utolérték, s a rendőrök érkezéséig visszatartották.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfival szemben 2 rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és büntetőügyben elkövetett kényszerítés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat vád szerint, és ezért őt 10 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezéssel éltek.

A felvételen az látható, ahogy a vádlott a második bűncselekmény után futva menekül és a járókelők üldözik, majd egy fa alatt elesik, később megérkezik a rendőrség is.