Rabolni akartak a fiatalkorú lányok Miskolcon

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorú lány és egy felnőttkorú nő ellen rablás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt. A fiatalkorúak az utcán el akarták venni egy férfi mobiltelefonját, egyikük ököllel többször fejen ütötte, közben a másik a hátizsákját próbálta lerántani, de a védekező férfi megfutamította őket.

A vádirat szerint 2023. április közepén, délután, a két lány Miskolcon sétált, amikor észrevették a velük szemben haladó férfit, aki a kezében tartotta a mobiltelefonját. Az egyik vádlott odalépett hozzá és felszólította, hogy adja át a telefont. A sértett ezt megtagadta, mire a fiatal többször ököllel fejen ütötte, közben társa hátulról le akarta rángatni a hátizsákját. A férfi védekezett, az őt ököllel ütlegelő lányt ellökte magától, mire mindkét támadó elhagyta a helyszínt.

Az egyik fiatalkorú és a felnőtt nő 2023. március végén, délután, Miskolcon egy élelmiszer áruházból szeszes italokat és édességeket tulajdonítottak el, több mint 60.000 forint értékben.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottakkal szemben – akik egyike büntetett előéletű, míg a másik büntetlen – javítóintézeti nevelést indítványozott. A felnőttkorú büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés a vádhatóság indítványa.