Szilveszteri bulin késelt az ittas somogyi férfi

Rendőrség

A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki vitapartnerét késelte meg egy szilveszteri bulin.

A vádirat lényege szerint a férfi 2022. december 31-én, este, egy szilveszteri ünnepségen vett részt vendégként egy családi házban, ahová éjfél előtt megérkezett a sértett. Az éjféli koccintás után a két ittas férfi között szóváltás alakult ki, melynek során a vádlott a zsebéből elővett egy kb. 4 cm pengehosszúságú összecsukható zsebkést, mellyel megvágta a sértett nyakát, valamint egy alkalommal, legalább közepes erővel mellkason szúrta.

A két szúrás közül a sértett mellkasára irányzott volt a veszélyesebb, ugyanis fennállt a reális lehetősége annak, hogy a szúrás a mellüregbe hatol és ott életveszélyes sérülést hoz létre.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését követően a közeli erdőbe menekült, ahol a hatóságok kiérkezéséig – tartván a történtek miatti megtorlásától – elbújt.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A fényképet a Nagyatádi Rendőrkapitányság készítette a bűncselekmény elkövetésének helyszínén.