Toyota baleset

Vádat emeltek a frissen szerzett jogosítvánnyal balesetet okozó férfi ellen

Rendőrség

Közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a fiatalembert, aki alig 1 hónapos jogosítványa birtokában figyelmetlenül hajtott ki a 41-es számú főútra, ahol ütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival. – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A fiatalember 2023. április elején szerzett jogosítványt, majd május közepén egyik vasárnap elkérte az édesanyja személygépkocsiját azért, hogy osztálytársával autózhassanak egyet. Ennek során a kora esti órákban Nyírmada felől a 41-es számú főútra akart kihajtani, de a tiltó tábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget a főúton szabályosan közlekedő másik személygépkocsinak. A sértett már nem tudott lefékezni, és hátulról belerohant a vádlott Toyotájába.

A két gépkocsi összeütközött, a sofőröknek nem is lett sérülése, de a vétlen járműben utazó nőnek eltört a karja és zúzódott a koponyája, ahogy a vádlott utasának is zúzódásai keletkeztek.  Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől is, mert alapvető közlekedési szabályt szegett meg.