Bíróság, kalapács

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki milliókat lopott az egri plázából

Rendőrség

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki az egri pláza több boltjába azért ment be, hogy onnan lopjon.

A vád szerint a férfi 2023 májusában az egri bevásárlóközpont két üzletének ajtaján lévő zsanérszögeket eltávolította, majd az ajtókat a helyükről leemelve bejutott a helyiségekbe. A vádlott az első üzletből üres kézzel távozott, azonban szándékával nem hagyott fel. A második boltba bemenve már elérte célját, és egy tálcát vett magához a benne lévő aprópénzzel együtt, majd távozni akart, azonban meggondolta magát, így a tálcát visszavitte.

Ezt követően az üzlet irodahelyiségében tovább kutakodott, melynek eredményeképpen magához vett egy ajándéktasakot a benne lévő legalább 7.314.500 forint készpénzzel együtt. A kár jelentős része megtérült, mert a nyomozó hatóság több mint 7 millió forintot visszaadott a sértettnek.

A járási ügyészség a tolvajt kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette kísérletével, valamint jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja.

Az Egri Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság 4 év szabadságvesztés és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben rendeljen el vagyonelkobzást, továbbá rendelje el egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés – 1 év fogház – végrehajtását is.

A különös visszaeső férfi letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.