Tolvajok Szerepen

Tetőt és kaput is lebontott egy visszajáró tolvajbanda Szerepen

Rendőrség

A Püspökladányi Járás Ügyészség négy férfi ellen emelt vádat, akik utánfutóval hordták el egy telephelyről az ellopott fémeket.

A vádirat szerint a négy férfi kifigyelt egy Szerepen található telephelyet és elhatározták, hogy onnan értékes vagyontárgyakat lopnak el.

2022. június 14-én egy utánfutóval a helyszínre mentek, ahol leemelték a telephely 80 kg súlyú vaskapuját és az azt záró lakattal együtt az utánfutóra tették. Ezután az egyik melléképület tetejéről lebontottak és elloptak 75 négyzetméternyi alumíniumlemezt. A lopott fémeket a vádlottak még aznap leadták egy karcagi hulladéklerakóban.

Másnap az elkövetők visszamentek a telephelyre, ahol a műhely épületébe betörve különböző szerszámok fém alkatrészeit feszítették le, majd azokat is egy karcagi hulladéktelepre vitték.

A fém leadásakor a férfiak valótlanul azt állították, hogy az a sajátjuk és azokért összesen több mint kétszázezer forintot kaptak, amit elosztottak, majd feléltek.

A vádlottak 2022. június 16-án lopási céllal ismét visszamentek a sértett telephelyére, de ekkor a rendőrség tetten érte őket.

Az elkövetők a sértettnek több mint egymillió forint lopási kárt, a berendezések megrongálásával pedig 931.000 forint rongálási kárt okoztak, ami nem térült meg, így a sértett a Püspökladányi Rendőrkapitányság nyomozása során kérte kárának megtérítését.

A Püspökladányi Járási Ügyészség az elkövetőket nagyobb értékre, folytatólagosan, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Püspökladányi Járásbíróság egyiküket végrehajtandó, társait pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére.