Ököl, verekedés

Halálra verte volt párja élettársát egy borsodi férfi, vádat emeltek ellene

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki az utcán közlekedve meghallotta volt szerelme kiabálását, ezért bement a házba, és a nőhöz akarata ellenére szexuálisan közeledő új élettársat olyan súlyosan bántalmazta, hogy az az elszenvedett sérülések szövődményébe belehalt.

A vádirat szerint a vádlott 2022. augusztus hónap közepén az esti órákban, egy borsodi kistelepülésen, az utcán haladva, az egyik lakásból kiabálást hallott. A vádlottal korábbi szerelmi viszonyban lévő nő volt a lakás tulajdonosa, aki mintegy két hónapja egy másik férfit fogadott magához. A férfi erősen ittas állapotban próbált hozzá szexuálisan közeledni, de a nő ezt elutasította és ezért kiabált. A vádlott az utcáról bement a házba, a férfit elhúzta a nőtől, majd a nőt felszólította, hogy hagyja el a lakást, aki távozóban még látta, hogy a vádlott a földön fekvő semmilyen ellenállást nem tanúsító sértettet a fején többször megütötte.

Az eseményeket látva, a nő ijedtében átszaladt a szomszédjához segítséget kérni, amikor visszatért a lakásba, a sértett eszméletlen állapotban feküdt a földön.

A vádlott bántalmazásától a sértett közvetetten életveszélyes koponyacsont, állcsont, járomív és sorozat bordatörést szenvedett el, halála a sérülésekhez szövődményként társult tüdőgyulladás miatt állt be. A sérülések és a halál beállta között közvetett oksági összefüggés állapítható meg.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kezdőkép: illusztráció.